Het weer: vanmiddag hier en daar zon

null Beeld anp
Beeld anp

Het weerbeeld is vandaag rustig. De wind houdt het tamelijk kalm, langs de kust staat hooguit windkracht 3 of 4 uit het zuidwesten tot westen. Vanochtend ligt de temperatuur tussen de 1 en 4 graden. Op sommige plaatsen kan deze vrijdag beginnen met mist of nevel. Vanmiddag breekt hier en daar de zon door.

Het blijft vrijwel overal droog, alleen in de kustprovincies ontstaat mogelijk een enkele bui. De temperatuur stijgt naar 7 tot 9 graden.

Zachte lucht

Komende nacht koelt het in het binnenland nog af tot net iets boven het vriespunt. Er is opnieuw kans op mist of nevel. Morgen zien we eerst de zon tussen de wolkenvelden door. Naarmate de dag vordert, raakt het vanuit het westen bewolkt en neemt de wind toe. Tegen de avond trekt een gebied met regen en motregen van west naar oost.

Met de aantrekkende zuidwestenwind stroomt zachte lucht over ons land. In de loop van de zaterdag stijgt het kwik naar een graad of 7. Zondag wordt het 10 graden. Dat is uitermate mild voor eind januari. Wel waait er een sterke zuidwestenwind en verloopt de dag veelal bewolkt. Lokaal valt soms wat regen of motregen.

Maandag is het nog zacht, maar ook regenachtig met veel wind.

Meer over