Het weer: vanaf vrijdag wordt het beter

Het komende etmaal voert een stevige zuidwestelijke wind zachte en vochtige lucht met overwegend veel bewolking aan. Het weerbeeld is grijs met op sommige plaatsen af en toe regen of motregen. In het zuiden en zuidoosten blijft het een groot deel van de dag zo goed als droog en komt de zon hier en daar tevoorschijn.

Vanaf vrijdag breekt een periode met droog en tamelijk rustig herfstweer aan.Beeld anp

In Limburg wordt het 18 graden, elders ligt de middagtemperatuur rond 16 of 17 graden. De zuidwestenwind waait boven land matig, aan zee krachtig of hard, 6 of 7 Bft.

In de nacht naar donderdag trekt een storing over Nederland en gaat het vanuit het westen op veel plaatsen regenen. In de tweede helft van de nacht trekt het gebied met regen geleidelijk naar het oosten weg. Donderdag begint veelal bewolkt met vooral in het oosten nog kans op regen. In de rest van het land blijft het vrijwel droog en komt de zon geregeld om de hoek kijken. De maxima lopen uiteen van 14 graden in het noordwesten tot 17 in Limburg. Er staat een frisse westelijke wind. Vanaf vrijdag breekt een periode met droog en tamelijk rustig herfstweer aan. De middagtemperatuur gaat omhoog naar 19 tot 22 graden. In de nacht en ochtend is er kans op nevel, mist en lage bewolking. Vooral in de middag krijgt de zon meer ruimte.

Meer over