WeerDonderdag 28 mei

Het weer van donderdag 28 mei: wolken en zon

null Beeld

Het is droog in Nederland en voorlopig komt hier geen einde aan. Een krachtig hogedrukgebied bepaalt namelijk ons weer. De kern van het hogedrukgebied ligt momenteel boven de Britse Eilanden en trekt deze week via de Noordzee richting Scandinaviė. Na een frisse nacht, met lokaal een mistbank, volgt een vrij zonnige donderdag. Met een matige noordoostenwind wordt iets koelere lucht aangevoerd. Het kwik stijgt naar 16 graden in het noorden tot 22 graden in het zuiden van het land. Later in de middag bereiken wolkenvelden het noorden van het land en breiden zich verder zuidwaarts uit. Het blijft vrijwel overal droog.

Vrijdag is het zonnig met in de middag een paar stapelwolken. Met een matige noordoostenwind wordt het ’s middags 17 tot 23 graden.

In het pinksterweekend draait de wind naar het oosten en daarmee komt de aanvoer van warme lucht op gang. Het is vrij zonnig, maar in de middag ontstaan een paar stapelwolken. In het zuiden kan het zomers warm worden met 25 of ­

26 graden, elders wordt het 19 tot 24 graden. Ga je van de zon genieten, dan is het wel verstandig om de huid goed te beschermen. De zonkracht is deze dagen in de middag sterk. Een onbeschermde huid kan namelijk vrij snel verbranden.

Meer over