Het weer16 april 2020

Het weer van donderag 16 april: zon en sluierwolken

null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Het is al enkele weken bijzonder droog in Nederland en wanneer je goed kijkt, is dit in de natuur al zichtbaar. Voorlopig blijven hogedrukgebieden aan zet in onze omgeving, waardoor de droogte verder zal toenemen. Na een frisse nacht met lokaal lichte vorst volgt een vrij zonnige donderdag. Helemaal zonnig wordt het niet, want er zullen regelmatig sluierwolken overtrekken. Er staat een zwakke tot matige noordoostenwind. De lucht wordt deels aangevoerd vanaf de koudere Noordzee, waardoor de temperatuur vooral in het noorden achterblijft. Daar wordt het ’s middags 15 tot 18 graden, terwijl het in het zuiden 20 tot 23 graden wordt.

Vrijdag staat er een matige noordoostenwind, waardoor iets koelere lucht ook het zuiden bereikt. Het wordt maximaal 12 graden op de Wadden tot 20 of 21 in het zuiden.

In het weekend zien we een krachtig hogedrukgebied boven Scandinavië, waardoor storingen vanuit het zuiden opdringerig kunnen worden. Vooral ten zuiden van de grote rivieren is er meer bewolking en valt plaatselijk een enkele bui. In het noorden van het land blijft het gewoon droog, met daar de meeste zonuren. De temperatuur levert iets in, maar met 13 tot 20 graden blijft het zeer zachte weer aanhouden.

Meer over