Weerbericht24 december 2019

Het weer van dinsdag 24 december: grijs, nat en zacht

null Beeld

Een lagedrukgebied trekt dinsdag over Nederland en veroorzaakt een grijze en natte dag. Een regengebied trekt overdag van zuidwest naar noordoost over het land. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten ­geleidelijk droog; in het noorden is dat pas in de avond. De aangevoer­de lucht is vrij zacht. ’s Middags is het in het noorden zo’n 6 graden, in het zuiden kan de temperatuur oplopen tot 10 graden. De wind waait uit het zuidwesten en is overwegend matig. In het noorden kan de wind in de ochtend enige tijd uit een oostelijke richting waaien. ­

Eerste Kerstdag ziet er een stuk vriendelijker uit. De zon breekt geregeld door, maar het blijft niet overal droog, want hier en daar trekt er een regenbui over. De temperatuur ligt rond 8 graden. De wind waait uit het westen en is matig. Aan zee en op de Wadden waait het iets harder. In de avond neemt de wind sterk af en klaart het op. De temperatuur daalt naar 3 tot 1 graden en mogelijk komt het in het binnenland tot vorst aan de grond.

Donderdag is er vrij veel bewolking. Wel blijft het goeddeels droog. Met 5 graden en een matige zuidelijke wind is het wat frisser dan op Eerste Kerstdag. In de avond valt in het westen mogelijk wat regen. Na Kerst is de weersverwachting onzeker.

Meer over