Het weer: temperatuur stijgt, de winter blijft ver weg

Het weekeinde begint met mist en nevel. In de loop van de ochtend breekt de zon soms door, maar de bewolking houdt de overhand. Vanochtend is het nog droog en rustig, maar dat gaat in de loop van de middag veranderen.

null Beeld anp
Beeld anp

Vanuit het noordwesten nadert vanmiddag een warmtefront en dat gaat gepaard met dikkere bewolking en een toename van de wind. Aan zee wordt de zuidwestenwind krachtig of hard, 6 of 7 Bft. Landinwaarts neemt de wind toe naar 4 of 5 Bft. Het warmtefront zorgt ook voor regen. De eerste druppels vallen in Noord- en Zuid-Holland in de tweede helft van de middag. In de avonduren breidt het regengebied zich over het land uit.

Een warmtefront geeft de grens aan naar warmere lucht, en dat gaan we merken. Vanmiddag is het 4 tot 7 graden, afhankelijk van de hoeveelheid zon of de aanwezigheid van mist. Maar zodra het vanavond begint te regenen loopt de temperatuur op. Rond middernacht is het 9 graden. Ook morgen en maandag bevinden we ons in zachte lucht. 's Middags is het dan 9 tot 12 graden. Er is veel bewolking met morgen soms wat gemiezer en maandag vaker ook wat stevigere regenval. Maandag later op de dag passeert een koufront, zodat vanaf dinsdag de temperaturen weer wat lager worden. De winter blijft ver weg.

Meer over