Het weer: nog altijd zacht voor de tijd van het jaar, winterweer op komst

Een hogedrukgebied boven Frankrijk bepaalt vandaag nog het weer in ons land. Onder invloed van dit hogedrukgebied blijft het het komende etmaal nagenoeg droog. Wel is de aangevoerde lucht vrij vochtig en zijn er veel wolkenpartijen.

De molens bij KinderdijkBeeld anp

Op sommige plaatsen ziet het er vriendelijker uit, met af en toe zonneschijn. Met 8 tot 10 graden is het vanmiddag vrij zacht voor de tijd van het jaar. Daarbij waait een matige tot krachtige wind uit het zuidwesten.

Morgen gaat het veranderen. Het begint in de ochtend met een aantrekkende wind. Aan zee wordt het stormachtig met windkracht 8. Ook zijn zware windstoten van 90 km per uur mogelijk. In de middag volgt een actieve storing. Deze trekt met veel bewolking en enige tijd regen van west naar oost over ons land.

Met maxima van 7 tot 10 graden ligt de temperatuur nog wel aan de hoge kant.

Vanaf vrijdag gaan we de kou in. Het wordt in de middag met moeite nog 5 graden en vooral in het weekeinde vriest het in de nacht en vroege ochtend licht. Ook vallen geregeld winterse buien. Eerst ontstaan vooral hagel- en nattesneeuwbuien. De kans op sneeuw wordt geleidelijk aan steeds groter. Na het weekeinde blijft het tamelijk koud en vrij wisselvallig winterweer.

Meer over