Het weer: na ruim een week droog weer, vandaag een verandering

Een omvangrijk lagedrukgebied boven Engeland en Ierland beweegt naar het oosten en bepaalt vanaf morgen het weer in Nederland.

Beeld thinkstock

De eerste tekenen van de omslag zijn vanochtend al merkbaar. De zuidoostenwind trekt aan naar matig, windkracht 3 tot 4. Eerst is het droog en vooral landinwaarts schijnt de zon af en toe tussen de wolken door. Vanuit het westen neemt in de loop van de dag de bewolking toe. In de kustprovincies is vanmiddag en vanavond kans op een beetje regen of motregen. Met vanmiddag 18 graden in het noordwesten tot 22 in Limburg is het vrij warm voor de tijd van het jaar.

Morgen draait de wind naar het zuidwesten en waait het harder. Aan zee staat later op de dag windkracht 6 of 7. Vooral in het westen en zuiden van het land valt soms regen of motregen. Met een maximumtemperatuur van 17 graden is het een stuk frisser.

Komend weekeinde is het aan zee en landinwaarts stormachtig. Verspreid over het land vallen geregeld buien. Zaterdagmiddag wordt het een graad of 17. Zondag bereikt het kwik met moeite 12 graden.

Ook maandag verloopt vrij koel en onbestendig met een paar buien.

Meer over