Het weer: lenteachtige lucht maakt plaats voor winterse taferelen

Dat maart zijn staart flink kan roeren, zien we de komende dagen.

Sneeuwballen gooien in AmsterdamBeeld anp

Vandaag en morgen hebben we te maken met vrij zachte en lenteachtige lucht, maar tegen het weekeinde lijkt er toch nog een laatste restje winter te volgen. Het wordt dan flink kouder en er is kans op sneeuw.

Vandaag blijft het droog en zien we regelmatig de zon. 's Ochtends komt lokaal mist voor. De maxima liggen tussen de 8 en 12 graden. De wind komt uit het zuidoosten en is matig. Uit de wind en in de zon voelt het vrij zacht aan.

Morgen begint droog, met vooral in het noordoosten geregeld zon. Het wordt een graad of 10. Vanuit het zuidwesten neemt de bewolking toe en tegen het eind van de ochtend begint het daar te regenen. In de loop van de middag trekt de regen verder over het land, alleen in het noordoosten blijft het lang droog. De zuidoostenwind wordt matig tot vrij krachtig.

Vrijdag regent het van tijd tot tijd. Het wordt flink kouder, met maxima van 4 tot 9 graden. Als koude lucht uit het noordoosten aan het eind van de middag ons land bereikt en het verder afkoelt, kan de regen overgaan in (natte) sneeuw. Zaterdag overdag komt de temperatuur bij een stevige oostenwind maar net boven het vriespunt uit. Ook kan er lokaal een dun laagje sneeuw vallen.

Meer over