Het weer: langzaam aan wat meer wind, kou en neerslag

Het was de afgelopen dagen vrij rustig en vaak droog. Vandaag komt een westelijke stroming op gang en daardoor verandert het weerbeeld geleidelijk. In de vroege ochtenduren is het nog rustig, grijs en soms mistig. Wel blijft het vrijwel overal droog.

null Beeld anp
Beeld anp

Hier en daar breekt in de ochtend en aan het begin van de middag de zon geregeld door. Later op de dag nadert een zwakke storing ons land en wordt het overal bewolkt. Ook gaat het vanuit het noordwesten in de late middag en avond af en toe regenen of motregenen. Vanmiddag wordt het 9 tot 11 graden. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag toe naar matig, windkracht 3 of 4.

Vannacht en morgenochtend is het vaak bewolkt en soms ook regenachtig. In de loop van de dag klaart het vanuit het noordwesten op en blijft het vaker droog. Een enkele bui is echter nog mogelijk. Er steekt een matige tot krachtige westenwind op en het wordt in de middag maximaal 12 graden.

In het weekend is het behoorlijk wisselvallig doordat een stevige westenwind diverse storingen aanvoert. Af en toe trekken enkele buien voorbij. Tussen de wolken en buien door schijnt de zon nu en dan fel.

Zondag bereikt koude lucht Nederland en blijft de temperatuur in de middag bij 7 of 8 graden steken.

Meer over