Het weer: lange tijd droog en geregeld zon

Het is voorlopig een komen en gaan van lagedrukgebieden en storingen boven Nederland, maar vrijdag is het tijdelijk wat rustiger. Het blijft lange tijd droog en we zien geregeld de zon.

Ganzen trekken langs het IJsselmeer. Beeld ANP
Ganzen trekken langs het IJsselmeer.Beeld ANP

Het noorden van het land krijgt de meeste zonuren. In de loop van de middag trekt een storing het zuiden van het land binnen. Ten zuiden van de grote rivieren raakt het bewolkt en gaat het regenen. De middagtemperatuur loopt uiteen van 7 of 8 graden in het noorden, tot 10 in het zuiden. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuiden of zuidwesten.

Vrijdagavond is het in het hele land gedaan met het droge en rustige weer, want dit regengebied trekt naar het noorden. In de nacht naar zaterdag regent het nog geruime tijd. De minima liggen ruim boven het vriespunt, van 2 graden in het noorden tot 7 in het zuiden.

Het weekend verloopt wisselvallig; er is maar weinig ruimte voor zon. Regengebieden bepalen het weerbeeld, maar soms is het droog. Met middagtemperaturen van 13 tot lokaal maar liefst 16 of 17 graden in het zuiden is het behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar.

Na het weekend daalt de temperatuur weer naar waarden tussen 8 en 12 graden, maar het blijft voorlopig wisselvallig met elke dag kans op regen.

Meer over