Het weer: lange tijd droog en de zon schijnt vaak

Aan de barometer kun je goed zien dat zich boven Scandinavië een hogedrukgebied opbouwt. Boven het Middellandse Zeegebied wordt het weer de komende dagen juist bepaald door een lagedrukgebied. Vooral in Italië is het vrij onbestendig met geregeld buien. In ons land blijft het lange tijd droog. De zon schijnt vaak.

Een visser bij rivier de Graafstroom.Beeld anp

Woensdag en donderdag drijven soms ook wolkenvelden voor de zon. Vrijdag en in het weekend is de lucht veelal strakblauw. Wel is het vrij koud.

Woensdagochtend vroeg vriest het op veel plaatsen licht en komt lokaal mogelijk mist voor.

In de tweede helft van de ochtend stijgt de temperatuur tot boven het vriespunt en is de eventuele mist verdwenen. Woensdagmiddag wordt het 4 tot 6 graden. De wind is zwak tot matig uit het noordoosten.

Doordat de noordoostelijke wind vanaf donderdag in kracht toeneemt, wordt de aangevoerde lucht vanaf dan nog kouder. Donderdag is het hooguit 5 graden in de middag. De schrale wind maakt het voor het gevoel kouder.

Vrijdag en in het weekend doet de middagtemperatuur elke dag een stapje terug.

Zondagmiddag wordt het met moeite 1 of 2 graden. Verder vriest het in de avond, nacht en vroege ochtend 2 tot 6 graden. Aan de grond is strenge vorst mogelijk.

Meer over