Het weer: koude lucht onze kant op

Het weer gaat dit weekeinde veranderen. De zachte lucht maakt plaats voor koude lucht, afkomstig uit Rusland.

Beeld anp

Vanmiddag wordt het nog een graad of 6. Dat is net iets boven de normale waarde voor de tijd van het jaar. We zien overwegend veel bewolking. Nu en dan regent of motregent het licht, vooral in het zuidoosten van het land.

De wind blijft eerst vrij kalm, draait geleidelijk naar het noordoosten en neemt later op de dag toe tot matig. Morgen waait het een stuk harder. De noordoostenwind voert koude lucht aan. Het wordt maximaal 4 graden, maar door de wind voelt het kouder aan. Wel klaart het in de loop van de dag vanuit het noorden op en schijnt de zon geregeld.

In het zuiden blijft het lange tijd bewolkt en is er eerst een bui met natte sneeuw mogelijk. Maandag is op veel plaatsen de koudste dag van de komende periode. In de vroege ochtend vriest het op veel plaatsen licht. In de middag stijgt de temperatuur tot een paar graden boven nul. De zon maakt het overdag vriendelijker. Er waait nog wel een stevige noordoostenwind.

Dinsdag draait de wind naar het zuiden tot zuidwesten en stroomt geleidelijk minder koude lucht vanaf de Atlantische Oceaan over ons land uit. Het wordt dan ook wisselvallig met vooral woensdag en donderdag een bui.

Meer over