Het weer: koude dagen in zicht

Het weer is vandaag en morgen nog veranderlijk, onder invloed van een complex lagedrukgebied boven de Britse eilanden. Een zwakke storing trekt vanochtend over het noordwesten van het land en daardoor overheerst de bewolking op veel plaatsen. Plaatselijk vallen enkele buien.

null Beeld anp
Beeld anp

Vanmiddag en vanavond is er verspreid over het land nog een enkele bui mogelijk. Met maximaal 7 graden in Groningen tot 10 in Limburg is het net als de afgelopen dagen vrij zacht.

Komende nacht komt nog een enkele bui voor. Als het opklaart, daalt de temperatuur landinwaarts tot dicht bij het vriespunt.

In het weekeinde vindt geleidelijk een weersverandering plaats. Zaterdag verloopt veelal bewolkt, met her en der wat lichte regen of motregen. De dag begint met weinig wind. Het wordt in de middag 6 graden - net iets boven de gebruikelijke waarde voor begin januari.

Vrieskou

In de loop van de dag draait de wind naar het noordoosten en daarmee stroomt koude lucht over ons land. In de nacht naar zondag ligt de temperatuur net iets boven nul en blijft het veelal droog, al overheerst wel de bewolking.

Zondag klaart het vanuit het noorden op, in het zuiden is er dan nog kans op een bui. De wind trekt aan en in de middag wordt het amper nog 3 graden. Begin volgende week vriest het in de nacht en vroege ochtend.

Meer over