Het weer: kou en traag bewegende wolkenpartijen

Tot nu toe is deze winter vrij zacht verlopen. Vaak lag de temperatuur boven het langjarig gemiddelde. Vanaf vandaag komt daar verandering in.

Het kan glad worden.Beeld anp

Vanmiddag wordt het in Zeeland 5 graden, op de meeste plaatsen maximaal 4 graden. De gemiddelde waarde voor begin februari bedraagt 6 graden en daar zitten we vandaag dus net iets onder. Het weerbeeld is deze zaterdag rustig want er staat weinig wind. De wolkenpartijen bewegen vrij traag. Op enkele plaatsen valt een bui, mogelijk met (natte) sneeuw. In sommige regio's breekt de zon even door. Later op de dag zoekt de wind een oostelijke hoek op.

In de nacht naar zondag vriest het op veel plaatsen licht en kan het lokaal glad worden, mede door bevriezing van natte weggedeelten. Er steekt morgen ook een koude noordenwind op. Het is overwegend bewolkt met hier en daar ruimte voor de zon. De kans op een winterse bui is nog aanwezig, vooral in het midden en noorden van het land. Met een middagtemperatuur van 1 tot 3 graden en meer wind is het een stuk kouder dan vandaag.

Volgende week komt het kwik overdag amper boven nul. De zon krijgt wel meer ruimte. Onder een heldere hemel vriest het in de nachtelijke uren licht tot matig. De koude periode houdt tot en met woensdag aan.

Meer over