Het weer: komende dagen natter en koeler

Het wordt de komende dagen natter en koeler in Nederland, en ook in het noordwesten van Europa. Aanstichter van de weersverandering is een lagedrukgebied dat vanavond weet door te dringen tot de Golf van Biskaje. De wolken en buien bereiken ons morgen later op de dag.

Michiel Severin
Het wordt de komende dagen natter en koeler in Nederland. Beeld anp
Het wordt de komende dagen natter en koeler in Nederland.Beeld anp

Vandaag is van de aanstaande weersverandering nog weinig te merken. De wind waait zwak tot matig uit het westen tot noordwesten, 2 tot 4 Bft, en voert licht onstabiele lucht aan. Zonnige perioden worden afgewisseld met stapelwolken en heel misschien valt er lokaal een bui. De temperatuur loopt uiteen van 19 of 20 graden aan zee tot 23 graden in het zuidoosten. Boven Frankrijk ontstaan al meer buien en mogelijk weet een enkele bui komende nacht ook Nederland te bereiken. Morgen overdag trekken wolkenvelden over het land, maar de zon schijnt ook. Er staat weinig wind en 's middags is het 19 tot 22 graden. In de late middag of avond bereikt het wisselvallige weer Nederland, het eerst in Zeeland.

In de nacht naar zaterdag en zondag overdag blijven buien mogelijk. Mogelijk veroorzaakt het lagedrukgebied tijdens de passage zaterdag bovendien enige tijd veel wind. In elk geval weet de temperatuur in een groot deel van het land niet de 20 graden te bereiken. Ook zondag is de paraplu soms nodig.

undefined

Meer over