WeerberichtMaandag 1 oktober

Het weer: Het is een wisselvallige herfstweek

Vandaag voert een stevige noordwestelijke wind bewolking en enkele buien aan, nu en dan schijnt de zon. Met vanmiddag hooguit 14 graden is het vrij fris voor deze eerste oktoberdag. Door de wind voelt het nog koeler aan, langs de kust staat af en toe windkracht 7. Vanavond en vannacht waait het tijdelijk minder en blijft het landinwaarts op de meeste plaatsen droog. In de kustprovincies is eerst nog kans op een bui. Het koelt af naar 5 tot 10 graden.

Morgen steekt er opnieuw een forse wind op. De zon krijgt weinig ruimte, het is overwegend bewolkt. In het noordwesten begint de dag met van tijd tot tijd regen of motregen. In de middag is vooral het zuidoosten van het land vaak nat. De maxima komen wel iets hoger uit dan vandaag. Woensdag wordt het weer bepaald door een hogedrukgebied. De wind houdt het rustiger, maar toch is het nog aan de koele kant met een middagtemperatuur van 14 of 15 graden.

Donderdag en vrijdag blijft de wind op de achtergrond. Als het in de nachtelijke uren opklaart, is er kans op mist en lage bewolking in de vroege ochtenduren. Verder blijft het nagenoeg droog met geregeld zonnige momenten.

De maximumtemperatuur gaat in de tweede helft van de week omhoog naar 16 tot 20 graden.

Meer over