Het weer: grote schommelingen in het weerbeeld dankzij lagedrukgebied

De aanwezigheid van een lagedrukgebied en enkele storingen in onze omgeving leiden vandaag en morgen tot snelle omslagen in het weerbeeld. Ook de temperatuur vertoont grote schommelingen.

Lammetjes genieten donderdag van het voorjaarsweer in een weiland bij het plaatsje Strijen in de Hoekse Waard.Beeld ANP

Vandaag zien we wisselende wolkenluchten. Soms zijn er mooie ­momenten met zon. Af en toe pakken donkere wolken samen en vallen er buien. Tijdens de buien is er kans op onweer en windstoten. Met temperaturen van 13 graden in het noorden tot 16 in het zuiden van het land, is het vrij zacht voor begin april. De milde lucht wordt aan­gevoerd door een matige zuidelijke wind.

Morgen draait de wind naar het ­westen tot noordwesten en neemt hij in kracht toe. Door die stevige westelijke wind wordt het in de middag slechts 7 of 8 graden, waardoor het minder aangenaam is. Wel blijft het vooral in de middag en avond op de meeste plaatsen droog. In de ochtenduren komt eerst nog een ­enkele bui voor.

Vrijdag verschijnt er een hogedrukgebied op de weerkaart. De ­stroming komt dan weer uit zuidelijke richtingen, dus gaat de temperatuur omhoog. Na een koude nacht en ochtend wordt het op vrijdagmiddag 12 tot 15 graden. Het blijft droog en de zon schijnt geregeld.

In het weekend wordt het warmer.

Meer over