Het weer: geregeld schijnt de zon, in de avond kans op buien

Zowel zaterdag als zondag steeg de temperatuur op veel plaatsen naar 20 graden, vooral landinwaarts. Daarmee was er sprake van de eerste warme dagen van het jaar. Vandaag draait de wind naar het oosten tot noordoosten. Vooral in de noordelijke provincies wordt het daardoor wat frisser. 

Mensen genieten van het mooie weer op het terras in de Oude Haven, Rotterdam. Beeld null
Mensen genieten van het mooie weer op het terras in de Oude Haven, Rotterdam.

Op de Waddeneilanden, in het noorden van Friesland en de Kop van Noord-Holland wordt het 15 tot 18 graden. In het binnenland houdt het warme weer nog even aan, daar wordt 19 tot 21 graden gehaald. Overal schijnt geregeld de zon en het blijft lang droog. Tegen de avond kunnen er in het zuidwesten wel enkele buien vallen. 

Komende nacht raakt het half tot zwaar bewolkt in de zuidelijke helft van het land en er kan later wat lichte regen vallen. Morgen overdag trekken verspreide buien vanuit het zuiden over het land, met een kleine kans op onweer. Het wordt lang niet overal nat. Er is bovendien ook wat ruimte voor zon. De wind is zwak of matig uit oostelijke richtingen, kracht 2 tot 4. Daarmee wordt minder zachte lucht aangevoerd, de maxima komen tussen 16 en 19 graden uit. 

De rest van de week blijft het wisselvallig. Er verandert weinig aan de maxima, die rond 17 graden liggen. Dat is nog altijd een paar graden boven normaal voor de eerste helft van april.

Meer over