Service

Het weer: eerst bewolking en regen, daarna zacht

null Beeld

Dit weekend heeft twee gezichten.

Zaterdag trekt een groot gebied met ­bewolking over het land, waaruit het in de loop van de ochtend in Zeeland gaat regenen. Deze ­regen breidt zich uit over het gehele land, maar de meeste neerslag valt in de westelijke helft.

De wind is naar het zuiden ­gedraaid en wordt matig tot vrij krachtig. De temperatuur kan onder deze bewolking maar lastig oplopen. Het wordt in de middag tussen de 12 en 14 graden. In Limburg komt het kwik iets ­hoger.

In de nacht naar zondag trekt de bewolking weg en klaart het geleidelijk op. De zuidenwind blijft doorwaaien en voert een zachte lucht aan met minima ­boven de 10 graden als gevolg.

Zondag klaart het op en houdt de zuidenwind onverminderd aan. Hierdoor komt ook dan de temperatuur hoog uit. In het noorden ligt het kwik op 22 of 23 graden, terwijl het in het zuiden van het land 26 of 27 graden kan worden. Er ontstaan dan wel enkele stapelwolken die kunnen uitgroeien tot regen- of onweersbuien.

Ook na het weekend blijft het een stuk zachter, de temperatuur ligt maandag tussen de 16 en 20 graden met een aanhoudende buienkans. De dagen daarna ­komen de maxima weer wat ­lager uit terwijl de buienkans niet afneemt.

Meer over