Het weer: een wisselend beeld dit weekend

Het is een weekend met een nogal wisselend weerbeeld.

Beeld anp

De wind houdt het zaterdag eerst tamelijk kalm. In de vroege ochtend is het veelal grijs. Op sommige plaatsen kan het mistig of verraderlijk glad zijn bij een temperatuur van rond het vriespunt.

De wind trekt in de loop van de dag aan naar matig en waait uit het westen tot zuidwesten. De temperatuur stijgt zaterdagmiddag naar 4 graden in Groningen tot 6 in Zeeland. Het blijft nagenoeg droog, op een enkele plaats is een lichte bui niet geheel uitgesloten.

Meer wind en neerslag worden zaterdagnacht en zondag verwacht. In de loop van de avond valt er in het westen al neerslag. Daarbij is er kans op natte sneeuw. In de nacht bereikt het gebied met neerslag ook het oosten van het land, de kans op sneeuw is dan groter. Later gaat de sneeuw echter over in regen.

Zondag is het weerbeeld sterk wisselend doordat het flink waait. De zon schijnt af en toe maar er vallen ook winterse buien. Vooral aan het einde van de ochtend is het in het noordwestelijk kustgebied stormachtig. Later op de dag neemt de wind iets af, maar door de wind is het voor het gevoel kouder dan de 5 of 6 graden die de thermometers in de middag aangeven. Volgende week blijft het wisselvallig met kans op (natte) sneeuw. Maandag en dinsdag is het tijdelijk kouder met 's nachts lichte vorst.

Meer over