Het weer: droog en vrij zonnig

Het ziet er woensdag fraai uit. Het blijft droog en het is vrij zonnig. Woensdagochtend vriest het licht tot matig. In de middag komt de temperatuur even een paar graden boven het vriespunt uit. De wind houdt het vrij kalm en komt uit uiteenlopende richtingen.

Schaatsers op het ijs van de Koninklijke Doornsche IJsclub. Vrijwilligers van de vereniging hebben de hele nacht door gewerkt om de ijsvloer schaatsklaar te krijgen.Beeld anp

Woensdagavond is het in het hele land eerst tamelijk helder en koud, met lichte vorst. Donderdagnacht wordt de lucht in het noordwesten van het land vochtiger en kan er plaatselijk dichte mist ontstaan. De mist kan aanvriezen en lokaal gladheid opleveren. In het midden en oosten van het land vriest het 6 graden.

Donderdag is er meer bewolking. De zon komt er vooral in het zuidoosten van het land nog geregeld bij. In de middag wordt het 3 of 4 graden. De wind zoekt de zuidhoek op en neemt toe naar matig, windkracht 3.

Neerslag

Vanaf vrijdag is er kans op neerslag. Een zwakke storing trekt in de loop van de dag van west naar oost over het land. Het raakt geheel bewolkt en in de middag en avond valt er soms enige neerslag. Daarbij is er kans op sneeuw. Als het gaat sneeuwen, wordt er niet meer dan 1,5 centimeter verwacht.

In het weekeinde blijft het onbestendig. De wind draait naar het westen en daardoor stroomt minder koude lucht over ons land. De nachten worden minder koud en 's middags ligt de temperatuur tussen de 4 en 6 graden.

Meer over