Het weer: de zon breekt door en de kou verdwijnt

Dinsdagochtend vroeg kan het in sommige regio's verraderlijk glad zijn. In het zuiden van het land sneeuwt het soms licht.

Knopjes aan een boom in het Amsterdamse Bos.Beeld anp

De sneeuw en gladheid verdwijnen in de loop van de ochtend, want de zon breekt al snel op veel plaatsen door. Vanmiddag zijn de winterse perikelen verdwenen. De temperatuur ligt tussen de 5 graden in het noorden tot 8 in Zeeland. De wind komt uit het noorden en waait vaak matig.

Dinsdagavond valt de wind weg en is het eerst vrij helder. Landinwaarts duikt de temperatuur later in de avond en 's nachts 3 of 4 graden onder het vriespunt. Plaatselijk kan mist ontstaan. In het noordwesten neemt tegen de ochtend de bewolking toe en valt er op sommige plekken lichte neerslag.

Woensdag begint de dag in het oosten en zuiden met mist, maar de zon breekt hier en daar ook geregeld door. Vanuit het noorden raakt het op steeds meer plaatsen bewolkt en kan er soms lichte regen of mot-regen vallen.

Woensdagmiddag wordt het 4 tot 7 graden bij een matige noordwestenwind. In de nacht naar donderdag komt het kwik vooral in het oosten nog dicht bij het vriespunt.

De vorst verdwijnt echter op vrijdag en in het weekend. De temperatuur stijgt dan naar 10 of 11 graden. Toch blijft het wisselvallig met veel bewolking en bijna elke dag regen. Alleen vrijdag verloopt vrijwel droog.

Meer over