Het weer: De dooi zet door, het wordt zachter en bewolkt

De dooi zet door; de temperatuur gaat geleidelijk omhoog. Het is wisselvallig met dagelijks enkele buien. Een omvangrijk lagedrukgebied bepaalt voorlopig het weer in onze omgeving. Van Ierland tot aan Polen is de luchtdruk relatief laag en zijn verschillende lagedrukkernen te ontdekken. Het weerbeeld in ons land wordt vandaag met name beïnvloed door een storing die vanmiddag boven het midden van het land wordt verwacht.

Beeld anp

Deze woensdag begint op veel plaatsen droog. Zeer lokaal is regen of motregen mogelijk. Wel is het veelal bewolkt en aanvankelijk mogelijk mistig of nevelig. In de loop van de dag wordt de bewolking dikker en gaat het vanuit het zuiden op steeds meer plaatsen regenen. De middagtemperatuur ligt tussen 8 en 10 graden. De wind houdt het tamelijk rustig en draait later naar het zuidwesten.

Donderdag staat er meer wind uit het zuidwesten. Ook valt er vooral in de ochtend van tijd tot tijd regen of motregen. Later op de dag wordt het vanuit het westen vaker droog. Het wordt in de middag opnieuw maximaal 9 graden.

Vrijdag blijft het mogelijk tot de avond droog. In het weekend is het weer wisselend, met enige tijd regen. De temperatuur gaat echter omhoog naar 13 of 14 graden.

Meer over