Het weer: buien met hagel en natte sneeuw blijven

Van echt winterweer is deze dagen geen sprake, maar enkele winterse trekjes blijven wel aanwezig. Zo zijn de nachten steeds koud genoeg om op een enkele plek gladheid te veroorzaken. Wees daar dus alert op, vroeg in de ochtend; vooral in woonwijken, op binnenwegen en op fietspaden.

null Beeld Joost van den Broek / de Volkskrant
Beeld Joost van den Broek / de Volkskrant

Winters zijn ook soms de buien die over het land trekken. Hagel en natte sneeuw kunnen vooral in het weekend lokaal even tot gladheid leiden, vandaag is de kans daarop een stuk kleiner. De meeste buien trekken vandaag overigens over de zuidelijke provincies. In het noorden valt slechts een enkele bui en kan de zon vaker schijnen. In Zuid-Limburg kan de neerslag als sneeuw vallen en in de heuvels kan het dan lokaal wit worden, bij temperaturen iets boven het vriespunt.

Vanmiddag wordt het 3 of 4 graden in het oosten van het land en zo'n 6 graden aan zee. Er waait een zwakke tot matige zuid- tot zuidwestenwind. Later op de dag draait hij in de kustregio naar het noordwesten.

Komende nacht neemt de buiigheid wat af en daalt de temperatuur tot rond het vriespunt. Morgen en zondag trekken de winterse buien over het hele land, maar tussendoor zijn er ook perioden met zon. De wind neemt toe, vooral in het westen en noorden. Bij maxima van 5 of 6 graden wordt het dan waterkoud.

Meer over