Het weer: bewolking en regen

Vandaag is er veel hoge bewolking. Toch is er vanochtend ook ruimte voor de zon, vooral in het oosten en noorden van het land. In de loop van de dag neemt vanuit het zuidwesten de bewolking toe en kan er wat regen vallen. Veel stelt het niet voor.

null Beeld anp
Beeld anp

Het wordt 13 tot 15 graden bij een zuidelijke wind die meest matig is. Langs de kust waait het in de middag af en toe vrij krachtig.

Wolkenvelden bepalen morgen eveneens het weerbeeld. Wel blijft het lang droog. Pas in de avond is er kans op regen die vanuit het zuidwesten het land in schuift. In de middag wordt het zo'n 15 graden.

Kans op neerslag

De kans op neerslag is vrijdag veel groter. Dan passeert in de middag en avond een storing waardoor het enige tijd gaat regenen. Het is de eerste significante neerslag sinds lange tijd en lokaal kan er 5 millimeter vallen. Het is wel opvallend zacht, met temperaturen tussen 15 en 17 graden en minima boven de 10 graden.

In het weekeinde blijft het weerbeeld wisselvallig. Er is over het algemeen veel bewolking, maar qua neerslag mogen we onze handen dichtknijpen: er valt slechts een enkel buitje. Het blijft onverminderd zacht voor de tijd van het jaar, met maxima rond 15 graden.

Begin volgende week zien we nog weinig verandering. Er zijn wolkenvelden, soms breekt de zon door en het is vrijwel droog.

Meer over