Het weer: best aardig lenteweer met temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar

Het weer in de maartse weekeinden verschilt nogal dit jaar. Vorig weekeinde was het winters koud met overdag temperaturen van rond het vriespunt en een venijnige oostenwind. Het weekeinde daarvoor kregen we juist een voorproefje van de lente: op zaterdag 10 maart kwam het kwik voor het eerst dit jaar op 15 graden uit.

De eerste sneeuwklokjes richten hun kopjes opBeeld anp

Dit weekend verloopt tamelijk rustig met overwegend veel bewolking en temperaturen rond de normale waarden voor de tijd van het jaar. Zaterdagochtend vroeg kunnen we op de thermometers 1 tot 4 graden aflezen. Het is eerst bewolkt met plaatselijk mogelijk wat regen of motregen. De wolkenlaag is echter vrij dun en met het oplopen van de temperatuur neemt de kans op een paar zonnestralen toe. Zaterdagmiddag is het met maxima van 9 tot 13 graden, met weinig wind en met hier en daar zonneschijn best aardig lenteweer. Die rustige wind komt eerst uit het zuiden, later op de dag draait hij naar het noordwesten.

Zondag staat er een matige noordwestenwind, hooguit windkracht 4. Een zwakke storing trekt van west naar oost over het land. Opnieuw zien we veel wolkenpartijen. Verspreid over het land komt er een enkele lichte regenbui voor. In de middag breekt vooral in het westen van het land de zon geregeld door. Het wordt dan opnieuw 10 tot 13 graden.

Meer over