'Het was meteen boem' in tuincentrum

Eindelijk mooi weer en weekeinde. De tuincentra en bouwmarkten merkten dat zaterdag goed. De start van het tuinseizoen, noemt de zegsman van bouwmarkt Hornbach Nieuwegein het: 'Het was meteen boem'. Een woordvoerster van Intratuin: 'Karren vol', gingen er zaterdag langs de kassa's van de filialen. 'De violen vlogen de deur uit.'

Archieffoto. Beeld ANP
Archieffoto.Beeld ANP

Volgens de twee was er zaterdag vooral een run op groen. Bij Intratuin stonden de parkeerplaatsen tot de nok toe vol. Bij Hornbach kwamen de mensen vooral voor de tuinafdelingen en vlogen de planten, de schuttingen, de potgrond, de bloembakken en de tuindecoratie over de toonbank.

Beide winkelketens melden verkoop van veel tuinmeubelen. 'De mensen zijn er echt aan toe, dat merk je', stelt de zegsvrouw van Intratuin. Ze noemde het 'overal lekker druk. In veel gevallen rekenen de mensen toch echt wel aanzienlijke bedragen af'. Hornbach had gerekend op de drukte, die 'goed kon worden opgevangen'. Maar, zo zegt de manager 'het was de start van het seizoen en meteen knallen'.

Meer over