Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

De VS en Japan gaan 'maximale druk' uitoefenen op Noord-Korea om het land te dwingen te stoppen met zijn nucleaire wapenprogramma. Die boodschap gaven president Trump en de Japanse premier Abe maandag. Verder in de Volkskrant Avond: het net verbouwde Amsterdam Centraal Station gaat weer voor jaren op de schop. En vergeet de column van Sylvia Witteman niet: ze ving een ongelukkig telefoongesprek op bij de tramhalte.

Redactie
Melania Trump poseert met leerlingen van de Kyobashi Tsukiji-basisschool in Tokio. Beeld afp
Melania Trump poseert met leerlingen van de Kyobashi Tsukiji-basisschool in Tokio.Beeld afp

Vandaag belangrijk

Trump en Abe op één lijn betreft Noord-Korea: 'alle opties liggen op tafel'
De Verenigde Staten en Japan gaan 'maximale druk' uitoefenen op Noord-Korea om het land te dwingen te stoppen met zijn nucleaire wapenprogramma. Die boodschap gaven de Amerikaanse president Trump en de Japanse premier Abe maandag op een gezamenlijke persconferentie in Tokio.

Dit weten we van de dader van de schietpartij in Texas
Vanuit huis moest hij een kleine drie kwartier rijden om in het slaperige dorpje Sutherland Springs, Texas, te komen. Daar parkeerde Devin Patrick Kelly (26) bij een benzinestation, stapte uit, en liep in zijn zwarte kleding, met een kogelwerend vest aan, naar de kerk aan de overkant, waar de oud-militair het vuur opende op de gemeenschap in de bankjes.

Agenten bij de First Baptist Church in Sutherland Springs. Beeld afp
Agenten bij de First Baptist Church in Sutherland Springs.Beeld afp

Russen investeerden miljoenen in Twitter en Facebook: kochten ze hiermee ook invloed?
Russische staatsbedrijven hebben via allerlei omwegen en ingewikkelde constructies flink wat aandelen in Twitter en Facebook weten te verwerven. Kochten ze hiermee ook invloed? En hoe reageert Rusland op de 'onthullingen'?

Net verbouwd Amsterdam Centraal Station gaat weer voor jaren op de schop
Hier volgt een bericht voor de reizigers met bestemming Amsterdam: het Centraal Station blijft ook de komende jaren nog een bouwput. Het stationsgebouw lijkt juist na jaren van verbouwingen eindelijk af - met nieuwe passages die bezoekers onder de vijftien sporen langs allerlei winkels loodsen - maar de komende jaren gaat het station opnieuw op de schop. Dit is nodig om de verwachte toename van het aantal reizigers op te vangen, verklaart spoorbeheerder Prorail vandaag.

Het net verbouwde Amsterdam CS. Beeld anp
Het net verbouwde Amsterdam CS.Beeld anp

Video van de dag

Haatpropaganda waar je nauwelijks iets over hoort, maar die elke dag over het internet klotst. Maarten Keulemans wordt er onpasselijk van en bespreekt drie voorbeelden in deze belangrijke aflevering van 'Klopt dit wel?' Ook u kunt iets doen tegen het sluipende gif.

Vanavond op tv

Volkskrantredacteuren Toine Heijmans en Marije Randewijk schuiven vanavond aan bij Pauw (NPO 1, 23.00 uur). Ze vertellen daar over hun bezoek aan Robert M. in de gevangenis in Vught. Justitie was hier niet van op de hoogte. In dezelfde talkshow komt ook Omroep Max-baas Jan Slagter aan het woord over zijn eigen verpleeghuis: het Ben Oude NijHuis. Zin in een film? Kijk Guardians of the Galaxy (Veronica, 20.30 uur), een kleurrijk vormgegeven film met een fijne jaren zeventig- en tachtigvibe. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Dankzij de sancties zijn er weer banen voor Chinezen, maar: 'Ik ben twee keer zo duur als zo'n Noord-Koreaan'
De Chinese grensplaats Hunchun is de graadmeter voor de internationale spanning rond buurland Noord-Korea. Daar voelen ze de gevolgen van sancties tegen het regime van Kim Jong-un: minder Koreaanse 'gastarbeiders', gesloten Koreaanse winkels. Een Chinese inwoonster is er niet rouwig om: nu maakt ze wel kans op een baan. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €3,50/week.

Wie durft er een eind te maken aan de belastingparadijzen?
Na de 'Luxemburg Leaks' en 'Panama Papers' liggen opnieuw miljoenen documenten op straat die aantonen hoe de allerrijksten massaal de belastingen ontwijken. Wat is er terechtgekomen van de plannen om hier korte metten mee te maken? (+)

Zanger Bono van U2. Beeld epa
Zanger Bono van U2.Beeld epa

Miljardair, filantroop en 'dwergwerper', maar binnenkort wegens corruptie in de cel - wie is deze prins?
Zijn vermogen wordt door Forbes geschat op meer dan 15 miljard euro; daarmee staat de Saoedische prins Al-Waleed bin Talal op plaats 45 van de ranglijst met rijkste mensen ter wereld. Hij zal zijn paleis met 371 kamers, 100 man aan personeel en een privédierentuin binnenkort moeten inruilen voor een sober verblijf achter de tralies.

King Krule: 'Ik verzin continu muziek, kan mijn hoofd niet uitschakelen'
Een rusteloze, rokende, jonge neobeatnik, denk Kerouac, die je met jazzrap, hiphop, punk en druipende soundscapes meesleept naar de straten van Londen. Kanye West stond al bij 'm op de stoep: King Krule (+).

King Krule Beeld Alexandra Waespi
King KruleBeeld Alexandra Waespi

Theaterrecensie - The Nation biedt méér dan een avondje Netflix kijken
The Nation, over een land in de war, is soms overvol, productioneel piekfijn in orde, soms om te lachen en biedt méér dan een avondje Netflix kijken. Deel 5, het vervolg over politicus Wouter Wolff, is knap geschreven en schitterend geacteerd.

'Ik bel Omar' antwoordde de telefoon - 'Neee, o-ma', riep het meisje
'Ik stond, lekker in het zonnnetje, te wachten op lijn 9. Naast mij stond een meisje van begin 20 op haar telefoon te kijken toen ze opeens 'shit' lispelde. Ze bracht haar telefoon naar haar mond en zei hardop: 'Bel oma'', schrijft Sylvia Witteman. (+)

Meer over