Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Een digitale zoektocht naar de ware of een avontuurtje is niks bijzonders meer. Dit weekend brachten we al een special over online dating, vanavond organiseert de Volkskrant een avond over liefde anno 2017. Volg de livestream via onze speciale site. Verder in de Volkskrant Avond: Poetin wil (via de Nederlandse rechter) zijn wodkamerken terug en wat wist Trump van het gesprek dat zijn topadviseur fataal werd?

Trump en Flynn op 6 februari, 2017. Beeld afp
Trump en Flynn op 6 februari, 2017.Beeld afp

Vandaag belangrijk

Bossche burgemeester Rombouts verdiende meer dan premier
Burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch is de absolute grootverdiener onder de burgemeesters in Nederland. In 2015 kluste hij boven op zijn burgemeesterssalaris van 126 duizend euro (exclusief vergoedingen en toelagen) ook nog eens bijna 85 duizend euro (inclusief onkostenvergoedingen) bij in nevenfuncties.

Factcheck: Mogen Oekraïners visumvrij naar Nederland reizen?
De Volkskrant checkt in aanloop naar de verkiezingen op 15 maart politieke uitspraken op waarheidsgehalte. Vandaag: mogen Oekraïners vanaf juni visumvrij naar Nederland reizen, ondanks de bijlage die premier Rutte na de uitkomst van het Oekraïnerefrendum aan het associatieverdrag toevoegde?

Toch 'premiersdebat' bij RTL, maar dan zonder VVD en PVV
Het RTL-'premiersdebat' op 26 februari aanstaande gaat toch door, maar dan zonder VVD en PVV. Zondag liet RTL nog weten dat het debat in het water was gevallen omdat Mark Rutte en Geert Wilders niet wilden meedoen. Nu is besloten het toch te houden, maar dan met de lijsttrekkers van CDA, D66, GroenLinks, PvdA en SP.

Ov-chipkaartproducent onder vuur om '55 miljoen euro winst op pasjes'
Ov-chipkaartproducent Translink ligt onder vuur over de 55 miljoen euro winst die het bedrijf in vijf jaar tijd heeft gemaakt op de plastic reispasjes. Translink verkoopt elk jaar ruim 3 miljoen ov-chipkaarten voor 7,50 euro per stuk, terwijl de productiekosten slechts 88 cent bedragen, oftewel een rendement van ruim 750 procent, berichtte het AD maandag.

Mark Rutte en Geert Wilders tijdens de pauze van het 'premiersdebat' in 2012. Beeld anp
Mark Rutte en Geert Wilders tijdens de pauze van het 'premiersdebat' in 2012.Beeld anp

Video van de dag

Van spontane ontmoetingen op school, werk, in de bar of supermarkt, gingen we de afgelopen jaren naar de mogelijkheid om vanaf de bank op zoek te gaan naar onze 'match made in heaven'. Vanavond organiseert de Volkskrant met Pakhuis de Zwijger een talkshow over dating-apps. Volg de livestream daarvan hier.

Vanavond op televisie

Ryanne van Dorst (Elle Bandita) wil weten in hoeverre je lichaam bepaalt of je je mannelijk of vrouwelijk voelt. Daarvoor doet ze in Geslacht! (NPO3, 22.05) onder andere een hormoontest met een travestiet. Om 23.00 uur op NPO 2 een documentaire over Bashar al-Assad. Ooit volgde hij in Londen een opleiding tot oogarts, maar na de dood van zijn vader werd hij plots president van Syrië. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Wat wist Trump over gesprek dat topadviseur Flynn fataal werd? (+)
Wat wist de president ervan en wanneer? Die aloude vraag, die ooit het einde inluidde voor president Richard Nixon, klinkt in Washington na het aftreden van Michael Flynn als Trumps nationale veiligheidsadviseur, een van de machtigste functies in de Amerikaanse regering. Flynn diende dinsdag zijn ontslag in nadat was gebleken dat hij had gelogen over zijn contacten met de Russische ambassadeur in Washington.

Poetin wil zijn wodkamerk terug (+)
De Russische staat voert een juridische strijd om de rechten op twee wodkamerken terug te krijgen. In de jaren negentig zijn die in handen gekomen van de zakenman Yuri Shefler. Woensdag staat een belangrijke uitspraak op de rol - in de Haagse rechtbank.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Onderzoek: Bijna-gepensioneerde barst nog van de werklust (+)
Op elke werkvloer heb je er wel een paar: werknemers die de maanden zitten af te tellen tot ze met pensioen mogen. Ongemotiveerde 60-plussers, met hun hoofd al aan de Spaanse Costa of waar ze ook van mogen dromen. Toch? Onderzoek onder leiding van arbeids- en organisatiepsychologe Astrid de Wind laat wat anders zien.

Dit zijn uw creatieve gidsen (+)
Creatieve bekendheden, nationaal en internationaal, fungeren wekelijks als culturele gids in Sir Edmund, de zaterdagbijlage van de Volkskrant. Zij raden aan wat u nog zou moeten zien, lezen of luisteren. Fotografe Els Zweerink kreeg ze (bijna) allemaal voor haar lens. Bekijk hier het hele scrollverhaal.

Noel Gallagher. Beeld Els Zweerink
Noel Gallagher.Beeld Els Zweerink

Het moeilijkst is de botheid van professionals (+)
Het lijkt misschien gezeur, maar het is desinteresse, of gebrek aan kennis. Bij zogenoemde kenners. Lees hier de column van Willem Vissers.

Beyoncé doet je als vrouw verlangen naar zo'n gigantisch dikke buik (+)
Je kunt veel van vrouwen zeggen die zwanger zijn van een tweeling, maar dat valt toch meestal in de categorie: 'Wat pittig.' Daarom is het extra knap van Beyoncé dat zij, tweeling in de buik, binnen een paar weken tijd twee keer een beeld op ons netvlies heeft achtergelaten dat alleen als iconisch te beschrijven is. Lees hier de column van Aaf Brandt Corstius.

Beyoncé treedt op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards. Beeld getty
Beyoncé treedt op tijdens de uitreiking van de Grammy Awards.Beeld getty
Meer over