Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Trump stapt uit het klimaatakkoord van Parijs. Dat melden verschillende Amerikaanse media. Verder in de Volkskrant Avond: met dit controversiële plan wil de Europese Commissie een nieuwe crisis voorkomen en in Rhenen bleef het vandaag rustig bij het pandaverblijf.

De Eiffeltoren kleurde groen na het ondertekenen van het klimaatakkoord. Inmiddels is de glans er wel van af. Beeld epa
De Eiffeltoren kleurde groen na het ondertekenen van het klimaatakkoord. Inmiddels is de glans er wel van af.Beeld epa

Vandaag belangrijk

Amerikaanse media: Trump stapt uit klimaatverdrag Parijs
President Trump heeft besloten met de Verenigde Staten uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen. Dit melden verscheidene nieuwsorganisaties op gezag van bronnen binnen het Witte Huis. Een Amerikaans vertrek uit het akkoord, dat door 195 landen is ondertekend, zou een zware klap betekenen voor de pogingen de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Schuldig of niet, deze corruptie-affaire blijft Kamp nog wel even achtervolgen
De naam van demissionair minister Henk Kamp duikt op in een strafrechtelijk onderzoek naar corruptie. Waarom wordt hij niet vervolgd en zijn ambtenaren wel? Vijf vragen.

Smadelijk commentaar liken op Facebook? Dat kost u dan 3.600 euro
Een duimpje is zo gegeven. Een boete ook: het liken van een smaadreactie op Facebook heeft een Zwitserse man een voorwaardelijke boete van ruim 3.600 euro opgeleverd. Het liken staat gelijk aan verspreiding van laster.

Waarom Nasa de zon gaat opzoeken: vijf vragen over de ruimtemissie
Touroperators maken er reclame mee, maar Nasa doet het écht: een reisje naar de zon. Een landing zit er niet in - de zon heeft geen vast oppervlak en is aan de buitenkant 5.500 graden - maar veel scheelt het niet. Volgend jaar zomer gaat een onbemande ruimtesonde op pad die eind 2024 'rakelings' langs de zon scheert.

Geanimeerd beeld van de sonde van Nasa. Beeld
Geanimeerd beeld van de sonde van Nasa.Beeld

Video van de dag

Je kunt je biertje natuurlijk thuis gaan drinken als het laatste café in het dorp sluit. Of je kunt met je buren zelf achter de tap gaan staan.

Vanavond op tv

Een portret van de veelbesproken rechterhand van Donald Trump, Steve Bannon, ziet u om 22.55 uur op NPO 2. Over Trump gesproken: Jan Terlouw schuift aan bij Humberto Tan om te praten over de vermeende terugtrekking van de VS uit het klimaatakkoord van Parijs (22.30 uur, RTL 4). Al onze tv-tips ziet u hier.

Morgen in de krant

Europese Commissie: '15 jaar na de euro is het tijd voor een frisse blik'
Het Europees elan van Macron en Merkel deze weken is een geschenk uit de hemel voor de Europese Commissie. Hét moment voor haar pleidooi voor verdere eenwording van de eurozone. 'We moeten de impasse doorbreken.' (+)

'Koddig', vinden de eerste pandabezoekers in Rhenen
'Daar is-ie', zegt Diny van Gerven (66) tegen haar man Fred (72), nadat ze razendsnel naar het buitenverblijf is gelopen om Xing Ya te zien. De panda beklimt een houten plateau in het buitenverblijf en draait zijn kop richting het echtpaar. 'Oh, meesterlijk!' (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

Wat gebeurde er in Jesses laatste uren?
Bij het ontluiken van 2016 zocht Kloosterburen massaal naar de vermiste Jesse van Wieren (28). Na vijf dagen werd hij gevonden. Dood. Begraven in een tuin. Deze week buigt de rechtbank in Groningen zich over de zaak. (+)

Deze Poolse voetbalclub wil hooligans buitenspel zetten
In de Poolse voetballerij voeren racistische en homofobe tendenzen de boventoon. De jonge amateurclub AKS Zly zet zich in voor gelijkheid op en rond de velden. (+)

Liefde en lust in de film: nu te zien bij Eye in Amsterdam. Beeld
Liefde en lust in de film: nu te zien bij Eye in Amsterdam.Beeld

Nu in filmmuseum Eye: een ode aan liefde en lust
Van zwoel tot zinderend en soms ronduit vuig. Nu in Eye: programma Cinema Erotica. De Volkskrant belicht alvast vijftien lemma's en de bijbehorende films. (+)

'Patat eten is altijd een troost'
Sylvia Witteman sloeg een groep tieners gade bij het zwembad. Lees hier haar column. (+)

Meer over