Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

De meest gezochte man ter wereld is vandaag jarig. Wie is deze Anis Amri, de verdachte van de aanslag op een kerstmarkt in Berlijn? Een uitgebreid profiel. Verder waart de kerstgedachte door de Volkskrant Avond: we vieren kerst in een (echt!) Disney-stadje, maken een duurzaam kerstdiner en nemen de sympathieke nagellakactie van de 6-jarige Tijn onder de loep. Plus: een kerstsprookje van de oncoloog van Peter Buwalda.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

Vandaag belangrijk

Donald Trump: VS moet nucleair arsenaal aanzienlijk uitbreiden en versterken

De aankomende Amerikaanse president Donald Trump vindt dat de Verenigde Staten hun nucleaire arsenaal aanzienlijk moeten uitbreiden en versterken. Dat suggereerde de president-elect donderdag in een bericht op Twitter. Trump maakte niet duidelijk welke specifieke beleidsvoornemens hij heeft.

Oekraïense oorlogsheldin valt van haar voetstuk

Een half jaar geleden werd de Oekraïense gevechtspilote Nadija Savtsjenko nog als een held ontvangen, toen ze na twee jaar in een Russische cel in haar vaderland terugkeerde. Maar de roes is voorbij. Vrijdag besloot het parlement haar uit de Oekraïense delegatie bij de Raad van Europa te gooien.

Nuon dreigt zijn laatste kolencentrale te verkopen

Energiebedrijf Nuon wil 'op termijn' zijn enig overgebleven kolencentrale, die aan de Hemweg in Amsterdam, sluiten. Voorwaarde is dat Nuon daarvoor voldoende compensatie krijgt van het ministerie van Economische Zaken. Zo niet, dan verkoopt Nuon de centrale.

Rokende schoorsteen van de Nuon energie kolencentrale aan de Hemweg in het Westelijk havengebied. Beeld ANP/John Gundlach
Rokende schoorsteen van de Nuon energie kolencentrale aan de Hemweg in het Westelijk havengebied.Beeld ANP/John Gundlach

Doodzieke Tijn (6) haalt met nagellak-challenge bliksemsnel 7 ton op voor Serious Request

'Je bent de held van Serious Request, de held van Breda en de held van Brabant', zegt de Bredase burgemeester Paul Depla donderdagmorgen tegen de 6-jarige Tijn Kolsteren uit het Brabantse dorpje Hapert. Afgaande op de onafgebroken stroom hartverwarmende reacties op zijn nagellakactie kan het ongeneeslijke zieke jongetje ook best wel de held van heel Nederland worden genoemd.

Video van de dag

De keuze om je kind wel of niet te vaccineren is veel meer dan een keuze voor individuele bescherming. In deze video zie je waarom. Meer weten? We maakten deze special waarin u zelf kunt ontdekken wat de gevolgen zijn van (niet) vaccineren.

Tv-tips

Zet snel de televisie aan voor de finale van het zeventiende seizoen van Expeditie Robinson (RTL 5, 20.30 uur). De eindstrijd gaat tussen ex-wielrenner Thomas Dekker, boerin Bertie Steur en rapper Dio. Om 22.40 uur ziet u 3DOC: Ruilen van konijn tot fortuin. Albert Klein Haneveld en Stefan Egberts onderzochten of het mogelijk is miljonair te worden door simpelweg te ruilen. Meer tv-tips? Hier.

Morgen in de krant

Wie is Anis Amri, de meest gezochte man ter wereld?

De meest gezochte man ter wereld is vandaag jarig. Anis Amri werd vierentwintig op de dag nadat er 100 duizend euro op zijn hoofd werd gezet en er een Europese klopjacht losbarstte. Het waren immers zijn identiteitspapieren die werden gevonden in de zwarte Scania die twaalf bezoekers doodreed op een Kerstmarkt in Berlijn. Sindsdien is hij spoorloos en voortvluchtig.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Duurzaam aan het kerstdiner? Zo doet u dat

Het traditionele kerstdiner is geen wonder van duurzaamheid. Dat moet beter kunnen(+), meenden een vijftal trendy koks en de landbouwstaatssecretaris. Resultaat: een kerstmenu met gebakken schar.

Voor Trumps nieuwste Handelsman is China hét gevaar

Koop geen "made in China", is het devies(+) van Trumps nieuwste Handelsman Peter Navarro. Deze econoom gaat de nog op te richten Nationale Handelsraad leiden.

Verrassende nummer één van top-50 mooiste platen van 2016

De zwanenzang van oude helden en de klasse van de zusjes Knowles maakten 2016 een bijzonder muziekjaar. Hier het allerbeste volgens de Volkskrant: een top-50 met een verrassende nummer 1.

In Disneystadje Celebration is het altijd een witte Kerst

Ook al is het 28 graden dit weekend, het zal sneeuwen in Celebration. Hier, in dit stadje in Florida, ontsproten aan de fantasie van Walt Disney, komen de vlokken deze hele maand uit de lantaarnpalen. Hier, in dit opgeruimde droomdorp, is kerst nog zoals het bedoeld was. Al is het lastig om van de 'sneep' een sneeuwpop te maken.

De oncoloog en zijn kennelijke kerstsprookje

Peter Buwalda ging langs bij zijn lijfarts dr. Arnie. De oncoloog om den brode is de laatste van wie je een warme vertelling zou verwachten, aangezien hij de mensen vaak vertellen moet dat ze uitgezaaide kanker hebben.

Meer over