Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. Een zwart stipje op een heel klein wit schilderij. De kunstenaar noemde het 'Portret of the Nail Behind the Canvas', een museummedewerker dacht dat het een vies (wit) schilderij was. Hij schilderde het over - en voor dit 'resultaat' staan verzamelaars nu in de rij. Een reconstructie van de zaak. Verder in Volkskrant Avond: overwerken is slecht voor uw gezondheid en 'Trumpcare' is weer niet aangenomen, we schetsen drie toekomstscenario's.

Demonstranten in New York demonstreren met kartonnen grafstenen tegen de herziening van Obamacare. Beeld afp
Demonstranten in New York demonstreren met kartonnen grafstenen tegen de herziening van Obamacare.Beeld afp

Vandaag belangrijk

Republikeinen blokkeren Trumpcare, wat nu?
Doordat maandagavond nog twee Republikeinse senatoren zich tegen 'Trumpcare' keerden, is er geen meerderheid meer te vinden voor het Republikeinse wetsvoorstel dat de zorgverzekering van 22 miljoen Amerikanen zou wegnemen.

Separatisten willen heel Oekraïne omdopen tot 'Klein-Rusland'
De pro-Russische separatisten in het oosten van Oekraïne hebben het conflict met Kiev op scherp gezet met de aankondiging dat zij een onafhankelijke staat willen uitroepen die aanspraak maakt op heel het grondgebied van Oekraïne. Volgens Aleksandr Zachartsjenko, de leider van het rebellenstaatje Volksrepubliek Donetsk (DNR), moet de nieuwe staat 'Malorossija' oftewel 'Klein-Rusland' gaan heten.

Waargebeurd sprookje: Dennis uit Lisse gaat trouwen met Maleisische prinses
Het Maleisische Twitter benadrukt direct de essentie: 'The guy is so handsome!' Alle meisjes van Johor willen wel met hem trouwen, lijkt het, maar zij vangen bot. De enige prinses van het land gaat met hem aan de haal: Dennis Verbaas uit Lisse. Nog een kleine maand en ze gaan trouwen.

Geheim rapport: voortbestaan Air France-KLM loopt gevaar door cultuurverschillen
Het voortbestaan van Air France-KLM loopt gevaar door de grote cultuurverschillen tussen de Nederlanders en Fransen. Dat denken de managers van het fusiebedrijf, blijkt uit een intern rapport dat werd opgesteld in opdracht van de Frans-Nederlandse vakbonden en in handen is van de Volkskrant.

Dennis Muhammad Abdullah, ofwel de 28-jarige Dennis Verbaas uit Lisse. Beeld
Dennis Muhammad Abdullah, ofwel de 28-jarige Dennis Verbaas uit Lisse.Beeld

Video van de dag

Benieuwd hoe een koersdag eruit ziet voor een Tour-fotograaf? Kijk in deze video mee door de lens van Klaas Jan van der Weij. Dit jaar fotografeert hij zijn 23ste tour.

Vanavond op tv

In Hiroshima, the Aftermath (Canvas, 21.15 uur) komen overlevenden aan het woord van de atoombom op Hiroshima op 6 augustus 1945. Bij Jinek (NPO 1, 22.30 uur) schuift rechercheur Jeroen Hammer aan. Hij is de initiatiefnemer van een kalender met onopgeloste moordzaken die in alle Nederlandse gevangenissen komt te hangen, in de hoop dat het een tip oplevert. Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Zo slecht is overwerken: kans op beroerte bij lange werkweek een derde groter
Een uurtje eerder beginnen of nog even blijven om het werk af te maken. We doen het allemaal wel eens. Maar fanatiek en structureel overwerken is niet gezond.

'Na Soeharto is het grote graaien pas echt begonnen'
Bijna geen land ter wereld waar de corruptie zo welig tiert als in Indonesië. Het kan allemaal nog veel erger dan ten tijde van Soeharto, zo blijkt dagelijks. En de krachten erachter zijn ijzersterk, hoeveel veroordelingen de anticorruptiecommissie (KPK) ook doet. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant proberen voor slechts vier euro per week.

Uruguay wordt voor inwoners een wietwalhalla: zes vragen
Eindelijk is het zover: in Uruguay is de staatswiet vanaf woensdag voor een spotprijs te koop, gewoon bij de apotheek. Uruguay is daarmee het eerste land ter wereld dat alle stadia van de teelt, distributie en verkoop legaliseert. De wietwet werd in 2013 al aangenomen. Waarom heeft het zo lang geduurd? En waarom hebben zich maar 5.000 Uruguayanen aangemeld als gebruiker?

Zijn kunstwerk werd overgeschilderd. Maar is het daardoor ook verpest?
Een minimalistisch schilderij van kunstenaar Bas van Wieringen is overgeschilderd, tot schaamte van Museum De Hallen. De maker beschouwt het als een nieuwe fase in het werk. De Volkskrant maakte een reconstructie. (+)

De serie Peaky Blinders is een aanrader. Beeld
De serie Peaky Blinders is een aanrader.Beeld

De muziek tilt de serie boven zichzelf uit, gelukkig is seizoen 4 al in de maak
De Volkskrant kijkt (nieuwe) series en bespreekt er elke week een. Deze week: Peaky Blinders seizoen 3.

Inpaktips neem ik niet meer serieus
'Rond deze tijd van het jaar begon ik altijd met het ingespannen lezen van inpaktips in bladen en op internet. Het probleem is dat ik ze niet meer serieus neem.' Lees hier de column van Aaf Brandt Corstius. (+)

Meer over