Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. President Poetin rekent persoonlijk af met corruptie en Nederland en Frankrijk zijn het eindelijk eens over de gezamenlijke aankoop van twee Rembrandt-schilderijen. Verder in de Volkskrant Avond: op bezoek bij de training van Feyenoord, dat de laatste vijf wedstrijden verloor en volgens Sylvia Witteman gebruikt iedereen doping.

null Beeld
Beeld

WHO: zika-virus is internationale noodsituatie

Als een vrouw een baby krijgt met een kleine schedel en neurologische afwijkingen, is het zika-virus dan de schuldige? Dat was de cruciale vraag vandaag bij het spoedberaad van de WHO. De Wereldgezondheidsorganisatie noemt het oprukkende zika-virus, in combinatie met de meldingen van misvormende baby's, een 'internationale noodsituatie'.

Sun Capital is niet betrokken bij doorstart van V&D

De relatie tussen V&D en investeringsbedrijf Sun Capital is officieel ten einde: de Amerikanen zijn niet betrokken bij een mogelijke doorstart van het warenhuis. Sterker: Sun is nooit betrokken geweest bij een doorstart van V&D en/of La Place. Dat bevestigt de woordvoerder van de twee curatoren, Edwin van Wijk.

Poetin zet wraakzuchtige tekenfilms in tegen corruptie

President Poetin rekent persoonlijk af met de corruptie. Dat is de boodschap van een serie tekenfilmpjes die zijn politieke beweging heeft laten maken. In de tekenfilmpjes van het Al-Russische Volksfront is te zien hoe Poetin functionarissen vernietigt die betrapt zijn op corruptie, bijvoorbeeld door hen door de wc te spoelen.

Deal over Rembrandts: Rijksmuseum restaureert

Nederland en Frankrijk hebben na vier maanden onderhandelen overeenstemming bereikt over de gezamenlijke aankoop en het beheer van twee Rembrandt-schilderijen. Het Rijksmuseum zal de restauratie van beide kunstwerken op zich nemen. Dit hebben de Nederlandse minister van Cultuur Jet Bussemaker en haar Franse ambtsgenoot Fleur Pellerin maandag bekendgemaakt in Parijs.

'Plus-teken?'

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Vanavond op tv

BNN-presentatoren Jan Versteegh en Geraldine Kemper gaan in de eerste aflevering van Jan vs. Geraldine (NPO 3, 20.30 uur) de strijd met elkaar aan in Zuid-Afrika. En Lauren Verster daalt voor Lauren! (NPO 3, 22.00 uur) af naar de ondergrondse gangen van Parijs, waar een select gezelschap genaamd de Cataphiles illegale feestjes bouwt. Bekijk hier al onze televisie-tips.

Morgen in de krant

Iedereen gebruikt doping volgens Sylvia Witteman (+)

'Iedereen gebruikt doping, chemisch, mechanisch of psychisch. Waarom ook niet? Sjakie had zijn wondersloffen, Bowie zijn coke en zelf krijg ik geen letter op papier zonder een oude pijp van Harry Mulisch in mijn mond.'

Ondanks de Zika-mug gewoon de straat op (+)

'Ik maak me wel een beetje zorgen vanwege Zika, maar ik laat mijn carnaval er niet door verpesten.' Carolina Rocha (22) is zondag op een carnavalsfeest in het centrum van Rio de Janeiro en kijkt glimlachend naar het feestgedruis om haar heen. 'Ik ben al zeven maanden zwanger', vertelt ze met haar hand op haar bolle buik. 'Het risico dat er nu nog iets misgaat met mijn baby is niet zo groot.'

Carnaval in Rio de Janeiro. Beeld Rafael Fabres
Carnaval in Rio de Janeiro.Beeld Rafael Fabres

Doodsbedreigingen bij Feyenoord: 'Wij hebben rauw randje' (+)

Ze lagen zaterdagnacht rustig te slapen in hun woning in de Rotterdamse wijk Kralingen toen Feyenoordspeler Marko Vejinovic en zijn vrouw Sophie Fleur plots wakker schrokken van een naargeestig gebrul. Zeven mannen van rond de twintig jaar spuiden verwensing na verwensing aan het adres van de middenvelder. Daar zaten doodsbedreigingen tussen.

Om incidenten te voorkomen, moet opvang vluchtelingen beter

Zelfmoordpogingen, geweldpleging en mensensmokkel roepen vragen op over de kwaliteit van de opvang.

Mail of pushbericht?

Wilt u deze nieuwsbrief elke avond per mail ontvangen? Meld u hier aan. Liever een pushbericht op uw telefoon? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Klopt dit wel? Inbrekers keren graag terug naar 'hun' huizen (+)

Het klinkt als een stommiteit van een boef in een stripverhaal: gesnapt worden bij een inbraak en daarna doodleuk terugkeren naar dezelfde plek voor een nieuwe kraak. Toch is dit precies wat inbrekers doen. 'Inbreker komt 't liefst gewoon terug', kopte Metro vorige week op de voorpagina.

Waarom Aart Staartjes voor het einde van Sesamstraat vreest (+)

De netmanagers van de publieke omroep hebben een banaan in hun oor. Vinden ze bij Sesamstraat tenminste. Het monumentale kinderprogramma wordt 40, maar achter de schermen, ondervond de Volkskrant, overheerst woede.

Pino met Aart Staartjes. Beeld anp
Pino met Aart Staartjes.Beeld anp

Ontvang elke dag de Volkskrant Avond Nieuwsbrief in uw mailbox, met het nieuws van vandaag, tv-tips voor vanavond, en alvast zes artikelen uit de krant van morgen. Schrijf u hier in.

Meer over