Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. 'Ik wil alles geven voor Frankrijk dat mij zo veel gegeven heeft.' Zo stelde Manuel Valls zich vanavond kandidaat voor het presidentschap. Ondertussen werden door een nachtelijke ict-storing bij PostNL maximaal veertigduizend pakketjes niet op tijd voor pakjesavond bezorgd. Verder in de Volkskrant Avond: voor Asscher is het deze week de dood of de gladiolen en kunstenaars omarmen het bed als artistiek vehikel. Wat maakt juist dat meest private meubelstuk zo geschikt?

Ook de goedheiligman heeft weleens een ict-storing. Hij geeft PostNL de schuld. Beeld anp
Ook de goedheiligman heeft weleens een ict-storing. Hij geeft PostNL de schuld.Beeld anp

Vandaag belangrijk

Vechtersbaas met een alles verzengende ambitie (+)
'Ik wil alles geven voor Frankrijk dat mij zo veel gegeven heeft.' Met deze woorden stelde Manuel Valls (54), zoon van Spaanse immigranten, zich maandagavond kandidaat voor het presidentschap van Frankrijk. Dinsdag zal hij zijn ontslag als premier indienen, zodat hij zich volledig aan zijn campagne kan wijden.

Storing PostNL: 40 duizend cadeautjes niet op tijd voor pakjesavond
In het Sinterklaasjournaal worden problemen met cadeautjes - kwijt, gestolen, in het water gevallen - altijd opgelost, maar in het echte leven loopt het soms anders. Door een nachtelijke ict-storing bij PostNL worden maximaal veertigduizend pakketjes niet op tijd voor pakjesavond bezorgd.

Sepp Blatter krijgt schorsing van 6 jaar niet ongedaan gemaakt
Het sporttribunaal CAS handhaafde maandag de schorsing van 6 jaar die hij kreeg opgelegd vanwege een onderhandse miljoenenbetaling aan Michel Platini, de eveneens gevallen ex-voorzitter van de Europese voetbalunie UEFA.

In 'ambachtelijk' brood van bakkerij zit vaak meer zout dan is toegestaan
'Ambachtelijk' brood van de bakkerij is vaak minder gezond dan de naam doet voorkomen: ongeveer de helft bevat meer zout dan wettelijk is toegestaan. Zo zit in brood van bakkerij Vlaamsch Broodhuys en Meesterbakker Roodenrijs maar liefst 2,3 procent zout, terwijl de Warenwet een zoutgehalte van maximaal 1,8 procent voorschrijft.

Video van de dag

Zijn partij was er nog niet klaar voor, Wilders vreesde toetreding van neonazi's en ongeleide projectielen als de PVV de gemeenteraad in zou gaan. Waarom wil hij dan nu opeens wel zoveel mogelijk gemeenteraden in?

Vanavond op tv

Bij Pauw (NPO 1, 22.10 uur) schuift Diederik Samsom aan om te vertellen hoe hij denkt over de politieke ontwikkelingen van afgelopen week en zijn strijd om het PvdA-leiderschap. Daarvoor kunt u kijken naar aflevering vier van Schuldig (NPO 1, 22.10 uur), de serie rond mensen met schulden in de Amsterdamse Vogelbuurt. Zin in een film op Sinterklaasavond? Kijk In a World... (RTL 8, 20.30 uur) een opgewekt niemendalletje met onbekende maar uitstekende acteurs. Vind hier de rest van onze tv-tips.

Morgen in de krant

Wat leert dit weekend ons over populisme in Europa? (+)
De Oostenrijkers en de Italianen hebben zondag gekozen tegen verandering, lijkt het. In het eerste land zal er ook weinig veranderen, in het tweede zijn de gevolgen enorm. Wat kunnen we ervan leren?

Voor Asscher is het deze week de dood of de gladiolen (+)
Lodewijk Asscher staat deze week in de spotlights. Als kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA en als minister van banen. In die laatste hoedanigheid moet hij zijn nalatenschap veiligstellen.

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

GeenPeil: bij elk wetsvoorstel in de Kamer stemt de kiezer mee
GeenPeil belooft 'levende stemkastjes' in de Tweede Kamer: Kamerleden die enkel en alleen stemmen zoals hun door de leden wordt opgedragen. Met die boodschap doet GeenPeil een gooi naar Kamerzetels bij de verkiezingen op 15 maart.

'Ik heb nooit iemand gezien die precies op mij lijkt' (+)
Welke rol speelt afkomst in Nederland? Dat onderzoekt de Volkskrant in een reeks interviews. Presentator Eva Cleven (30): 'Ik dacht nooit: voor diversiteit moet je bij mij zijn.'

Het heerlijk avondje is gekomen, of het een heerlijke week wordt moet nog blijken voor Asscher. Beeld anp
Het heerlijk avondje is gekomen, of het een heerlijke week wordt moet nog blijken voor Asscher.Beeld anp

Een inkijkje in bed is een inkijkje in een verborgen wereld (+)
Kunstenaars omarmen het bed als artistiek vehikel. Wat maakt juist dat meest private meubelstuk zo geschikt?

Dood willen we allemaal wel eens, maar natregenen? (+)
'Een muismat met een ouderwets tv-testbeeld erop, een waterbestendige radio voor in de badkamer, 'magnetronsloffen' en zo'n nekkussen voor in het vliegtuig.' De cadeauwinkel lijkt niet de ideale plek om te filosoferen over het nut van ons bestaan. Het gebeurde Sylvia Witteman toch.

Meer over