Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. 'Wij zijn bereid te praten', benadrukte partijleider Gert-Jan Segers dit weekeinde tijdens het ChristenUnie-congres. Maar de inhoudelijke én culturele kloof met de liberale partijen is groot. Verder in de Volkskrant Avond: veel jonge Surinamers zijn Bouterse beu en tijdschrift ASSHOLE toont aan dat een vakblad oprichten veel te makkelijk is.

Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en premier Mark Rutte (VVD) tijdens een schorsing van het debat over de mislukte formatie. Beeld anp
Gert-Jan Segers (ChristenUnie) en premier Mark Rutte (VVD) tijdens een schorsing van het debat over de mislukte formatie.Beeld anp

Vandaag belangrijk

Basisschoolleerkrachten: 'Als er niets gebeurt, is een staking onafwendbaar'

Basisschoolleerkrachten zijn boos, ze worden bozer en ze zouden wel eens zo boos kunnen worden dat de deuren van scholen in heel het land nog in 2017 een week op slot blijven.

Agenten boos over voorkeursbehandeling bij sollicitatie politie Rotterdam

Politieagenten zijn boos over de voorkeursbehandeling die de politie in Rotterdam toepast. In een sollicitatieprocedure voor de functie senior brigadier kregen vrouwen en sollicitanten met een migratieachtergrond extra punten toegekend, meldde het AD zaterdag.

Iedere etappe groeit Dumoulin in zijn rol als leider van het klassement

Het was het weekeinde waarin Tom Dumoulin onderstreepte niet voor niets de roze leiderstrui te dragen. Zaterdag reed hij iedereen eraf op de slotklim, zondag remde hij het peloton af na de val van Quintana. De etappewinst ging zondag naar de Luxemburger Bob Jungels, maar het was Dumoulin die liet zien te groeien in zijn nieuwe rol.

Interview - Alfred Birney over zijn boek De Tolk van Java

Volkskrant-recensent Arjan Peters interviewt Libris Literatuur Prijs-winnaar Alfred Birney over zijn boek De Tolk van Java. Kijk het hier terug.

Tom Dumoulin viert de roze trui na de etappe op zondag. Beeld epa
Tom Dumoulin viert de roze trui na de etappe op zondag.Beeld epa

Video van de dag

Of het nou Taxi Driver, Goodfellas of een videoclip van Michael Jackson is, in het werk van Martin Scorsese komt één personage altijd terug: New York. Filmredacteur Bor Beekman laat in deze video zien dat als je goed zoekt, je het New York van Scorsese nog terugvindt.

Vanavond op tv

De honderdste, extra lange aflevering van Andere Tijden Sport zit vol oude amateuropnamen die het grote publiek nooit te zien kreeg (NPO 1, 22.15 uur). In de BBC-serie Secret cities staat in aflevering één Barcelona centraal (Canvas, 21.15 uur). Durft u een Duitse film aan? Die Blechtrommel is een visueel én inhoudelijk overrompelend meesterwerk (Arte, 20.15 uur). Meer tv-tips vindt u hier.

Morgen in de krant

Bij ChristenUnie bepaalt niet het aardse gewin, maar het geloof wat moet gebeuren

'Wij zijn bereid te praten', zegt Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie, zaterdagochtend op het partijcongres in Lunteren. 'In alle openheid. Maar dan moeten we wel gewenst zijn.' De inhoudelijke én culturele kloof met de liberale partijen is groot.

Vooral jongeren bij Bouterse-protest: 'Wij willen geen bedelaars zijn'

Echt massaal was de opkomst niet. Maar bij de enkele duizenden die dit weekeinde deelnamen aan de demonstratie tegen de president van Suriname, Desi Bouterse, waren opvallend veel jongeren (+). 'Wij betalen het hardste gelag.'

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,-/week.

Tijdschrift ASSHOLE toont aan: een vakblad oprichten is veel te makkelijk

ASSHOLE heet een nieuw online open access tijdschrift voor biologische kwesties. Een grap? Meer een noodkreet die moet aantonen hoe verziekt de wetenschappelijke uitgeverij is (+).

Formule E-wagens scheuren in stilte langs de Eiffeltoren

De elektrische motor heeft de toekomst. En dus staan in Parijs bij de ePrix de grote merken aan de start (+).

null Beeld
Beeld

Twaalf provincies, twaalf maanden: een jaar lang wandelend door Nederland

Verslaggever Caspar Janssen schrijft vanaf dinsdag een dagelijkse rubriek, waarin hij al wandelend minutieus het landschap van Nederland in kaart gaat brengen - en alles wat daarmee aan de hand is.

Een spinner is het begeerlijkste object aller tijden

Een week geleden kwamen mijn kinderen uit school met verhitte gezichten en de van opwinding hijgend meegedeelde mededeling: 'MAMA WE MOETEN SPINNERS.' Omdat mijn opvoedmethode die van de instantbehoeftebevrediging is, fietste ik onmiddellijk keihard met ze naar Intertoys. Maar wat er zo leuk aan is begrijpt Aaf Brandt Corstius niet (+).

Casper Janssen gaat Nederland wandelend verkennen. Beeld Studio V met dank aan Frank Broos
Casper Janssen gaat Nederland wandelend verkennen.Beeld Studio V met dank aan Frank Broos
Meer over