Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Glunderend zag de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un hoe een langeafstandraket de ruimte inschoot, een actie waar de VN-Veiligheidsraad zachtgezegd minder blij mee was: de lancering is inmiddels 'streng veroordeeld'. Verder in de Volkskrant Avond: een interview met de man die het duurste appartement van Nederland kocht en Aaf over de grammaticale impasse van de PVV.

Redactie
De popband Red Hot Chilli Pipers. Beeld
De popband Red Hot Chilli Pipers.Beeld

Veiligheidsraad veroordeelt raketlancering Noord-Korea
De VN-Veiligheidsraad heeft de lancering van een langeafstandsraket door Noord-Korea zondag 'streng veroordeeld' en zweert 'maatregelen' te treffen. Samantha Power, de Amerikaanse ambassadeur bij de VN zei dat de VS er op toe zal zien dat de lancering 'serieuze consequenties' heeft.

Belgische zanger Eddy Wally overleden
Eddy Wally is zaterdagavond op 83-jarige leeftijd overleden. Dat meldt zanger Christoff op zijn Facebookpagina. Ook FamilyRadio meldt het nieuws op Facebook: de radiozender zou het nieuws van zijn dochter Marina Wally vernomen hebben. Zijn manager Hugo Colpaert heeft het nieuws inmiddels bevestigd.

Eigenaar Coolcat wil V&D overnemen, besprekingen gaande
Cool Investments van de Nederlandse ondernemer Roland Kahn wil V&D overnemen. De partijen voeren exclusieve gesprekken met elkaar, hebben ze zaterdag bekendgemaakt in een gezamenlijke persverklaring. Eigenaar Roland Kahn - bekend van onder meer retailketen CoolCat - wil alle activiteiten van het failliete warenhuis overnemen. De onderneming is van plan een groot deel van de V&D-warenhuizen 'zonder onderbreking door te starten'

Ajax wint nipt van Feyenoord in boeiende klassieker

Ajax heeft zondag voor eigen publiek Feyenoord verslagen. Riechedly Bazoer was de gevierde man in de ArenA. De middenvelder pegelde de thuisploeg in de 65e minuut bij een gelijke stand naar de overwinning (2-1).

Kim Jong Un tijdens de raketlancering. Beeld reuters
Kim Jong Un tijdens de raketlancering.Beeld reuters

Vanavond op tv

Theo Maassen ontvangt om 21.55 op NPO2 in 24 uur met... de schrijver Alex Boogers, wiens jeugd in een arbeidersmilieu in Vlaardingen terugkeert in romans als Lijn 56 en Alleen met de goden. Voor de sportliefhebbers zendt FOX om 00:30 de Superbowl uit, inclusief de spektakelshow met Coldplay en Beyoncé. Hier vindt u alle tips.

'Plus-teken?'

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Morgen in de krant

Mister Dam Square is nu ook mister Pontsteiger (+)
Horeca- en vastgoedondernemer Won Yip (1969) genoot in Amsterdam al enige bekendheid als 'mister Dam Square'. Op de Dam bezit hij vijf kroegen en één appartement. En vandaag organiseert hij er, zoals elk jaar, de viering van het Chinees Nieuwjaar.

Een politiek feestje op glad ijs (+)

Wat de Oscaruitreiking is voor Hollywood, is het White House correspondents' dinner voor Washington. Een avond van humor, politiek en glamour. Kan dat ook in Nederland? Premier Mark Rutte probeert het woensdag.

Mr. Dam Square Won Yin op zijn balkon aan de Dam in Amsterdam. Beeld Freek van den Bergh
Mr. Dam Square Won Yin op zijn balkon aan de Dam in Amsterdam.Beeld Freek van den Bergh

Laat de Schotse regering de doedelzak in de steek? (+)
Het zal sommigen als muziek in de oren klinken, maar voor de melancholieke Schotten dreigt een drama. De doedelzak, het traditionele instrument dat door merg en been gaat, bereikt steeds minder jongeren. Ironisch genoeg komt dit door de bezuinigingen van de nationalistische regering.

'Freek wordt de knuffelopa van Nederland'(+)
Cabaretier Freek de Jonge begint morgen met een reeks colleges in het Rijksmuseum. In Freek de Leek, mijn koude oorlog vertelt hij hoe zijn persoonlijke leven altijd is beïnvloed door de actualiteit. V draait de rollen om en vroeg aan mensen uit zijn culturele omgeving wat Freek voor hén heeft betekend.

Commentaar: Laat PvdA haar karwei met VVD naar behoren afmaken(+)
'De 70-jarige PvdA realiseert zich onvoldoende dat de rechts-liberale hegemonie op zijn einde loopt.'

Aaf Brandt Corstius: De grammaticale impasse van de PVV (+)
'Goddank voor Blendle, dacht ik toen ik het interview met Geert Wilders wilde lezen. Het had toch altijd iets genants, de Playboy kopen.'

Mail of pushbericht?

Wilt u deze nieuwsbrief elke avond per mail ontvangen? Meld u hier aan. Liever een pushbericht op uw telefoon? Klik in de Volkskrant-app op het silhouet rechtsboven en kies instellingen. Daar kunt u zich aanmelden voor onze berichtgeving.

Ontvang elke dag de Volkskrant Avond Nieuwsbrief in uw mailbox, met het nieuws van vandaag, tv-tips voor vanavond, en alvast zes artikelen uit de krant van morgen. Schrijf u hier in.

Meer over