Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Een door de voedingsmiddelenindustrie gesponsord onderzoek naar peutermelk oogst veel kritiek van voedingsexperts. Bij de resultaten zijn grote kanttekeningen te plaatsen, blijkt na een rondgang langs experts. En Noord-Ierland moet op 2 maart naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen na een ruzie in de coalitie. Verder in de Volkskrant Avond: waarom Drake de meest succesvolle popster van dit moment is.

De goedlachse zanger Drake. Beeld Jess Baumung
De goedlachse zanger Drake.Beeld Jess Baumung

Vandaag belangrijk

Rusland reageert verdeeld op voorstel Trump om nucleaire deal te sluiten

Rusland heeft verdeeld gereageerd op het voorstel van de Amerikaanse president-elect Donald Trump om de sancties tegen Rusland op te heffen in ruil voor een 'drastische inperking' van het kernwapenarsenaal. Volgens Konstantin Kasachev, het hoofd van het parlementaire comité voor Buitenlandse Zaken, staat het opheffen van de sancties niet in verhouding tot de veiligheid van Rusland.

Zelfs machtigste topman Zuid-Korea niet langer veilig: 'Baas Samsung pleegde meineed'

Met een simpele mededeling brak de openbare aanklager in Seoul maandag met de decennialange traditie om de machtigste topman van het land, de baas van Samsung, met rust te laten. Als het aan hem ligt wordt vicepresident Lee Jae-yong nog deze week gearresteerd voor omkoping. Daarmee is Lee het jongste lid van het Zuid-Koreaanse establishment dat wordt meegezogen in het corruptieschandaal rond president Park Geun-hye. Woensdag beslist de rechter of er voldoende reden is de vicepresident vast te zetten.

Lee Jae-yong. Beeld epa
Lee Jae-yong.Beeld epa

Noord-Ierland op 2 maart naar de stembus na ruzie in coalitie

De kiezers in Noord-Ierland moeten op 2 maart naar de stembus om een nieuw parlement te kiezen. Dat heeft de Britse minister voor Noord-Ierland maandag bekendgemaakt. Minister James Brokenshire zei dat hij niet bij machte is de partijen in de coalitie die Noord-Ierland bestuurt, tot samenwerking te dwingen.

Kritiek van voedingsexperts op gesponsord peutermelkonderzoe

Een door de voedingsmiddelenindustrie gesponsord onderzoek naar peutermelk oogst veel kritiek van voedingsexperts. Prominent op de voorpagina van het Algemeen Dagblad en ook in andere media verkondigden kinderartsen van drie universitaire ziekenhuizen dat poedermelk verrijkt met vitamine D en ijzer noodzakelijk is om verstoorde botgroei, ontstekingen en hersenschade te voorkomen.

Tv- en filmtips

Het is u vast niet ontgaan: het is vandaag Blue Monday. Daarom praat minister Edith Schippers bij Jinek (NPO1, 23.00) over het taboe op depressie. Eén op de twintig Nederlanders kampt namelijk met depressieve gevoelens. Zin in iets lichters? Net 5 gooit er een avondje romkom tegenaan met Bride Wars (Net 5, 20.30 uur) en The Accidental Husband (Net 5, 22.15 uur). Bekijk hier de rest van onze tv-tips.

Video van de dag

Ze droegen hun columns zondag voor in De Rode Hoed in Amsterdam, ter gelegenheid van de 100ste Volkskrant op Zondag. Bekijk hier een compilatie.

Morgen in de krant

Wall Street is optimistisch, maar hoe lang nog?

Van New York naar Washington: dat is de weg die Donald Trump aflegt, eind deze week. Correspondent Michael Persson loopt op hem vooruit. Wat verwachten de mensen onderweg van het Trump-tijdperk? Vandaag: Wall Street (+).

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u een abonnement nemen vanaf €4,50/week.

Hoe weeshuizen toeristen misleiden om donaties binnen te harken

Een bezoek aan of een paar dagen vrijwilligerswerk in een weeshuis hoort er voor menig toerist in Cambodja bij. Maar veel kinderen hebben nog een ouder en soms zijn de tehuizen enkel opgezet om donaties binnen te harken (+).

Waarom Drake de onaantastbare popkoning van dit moment is

Hij is een van de grootste, best verdienende, meest gestreamde artiesten van dit moment: Drake. Met dank aan zijn juist niet zo stoere voorkomen (+) en een stem als knijpfleshoning.

Met vrolijke plaatjes de haat verdrijven op Facebook

Gescheld, discriminatie en nepnieuws op Facebook bestrijdt mantelzorger René Kusters consequent met het ene grappige plaatje na het andere. Eigenhandig probeert de Dordtenaar het netwerk vrolijker en accurater te maken. 'Het kén zo leuk zijn.' (+)

Een Koehoe op Facebook. Beeld
Een Koehoe op Facebook.Beeld

Bottas neemt stoeltje van Rosberg over in Formule 1-team Mercedes

Formule 1-team Mercedes heeft vandaag de Finse coureur Valtteri Bottas gepresenteerd als de opvolger van de gestopte wereldkampioen Nico Rosberg. Daarmee weet Max Verstappen eindelijk wie één van zijn voornaamste concurrenten is als hij dit jaar strijdt om de wereldtitel in de bekendste klasse van de autosport.

Sylvia Witteman: 'De koffie was smerig, ik denk niet dat ze zo vaak bofte'

De oude dag komt met gebreken, althans een vermoeden daarvan, dat ik graag ontkend of desnoods bevestigd wilde hebben. Daarom stond ik in het voorgeborchte van een oogkliniek te staren naar een koffieautomaat die steeds waziger werd; men had iets in mijn ogen gedruppeld en verzocht in de wachtkamer 'plaats te nemen'. Daar ben ik van nature te rusteloos voor, zéker in een oogkliniek, waar ze je elk moment kunnen vertellen dat allebei je ogen eruit moeten en wel onmiddellijk. (+)

Meer over