Het nieuws van vandaag en de krant van morgen

Goedenavond. President Trump laat er ook op het gebied van energie en milieu geen gras over groeien. Op dag twee van zijn presidentschap tekende hij decreten voor de versnelde aanleg van twee omstreden oliepijpleidingen. Verder in de Volkskrant Avond: de slordige ouder is het nieuwste cliché, en waarom spaarde commissie-Oosting minister Van der Steur?

Loedermoeder was bijna woord van het jaar. Beeld Foto: Imke Panhuijzen. Model: Nine Balk, Baby: Lorijn. Haar en make-up: Marsha Calori.
Loedermoeder was bijna woord van het jaar.Beeld Foto: Imke Panhuijzen. Model: Nine Balk, Baby: Lorijn. Haar en make-up: Marsha Calori.

Vandaag belangrijk

Trump wil versnelde aanleg omstreden oliepijpleidingen Keystone XL en Dakota

De Amerikaanse president Donald Trump laat er ook op het gebied van energie en milieu geen gras over groeien. Dinsdag tekende hij twee decreten voor de versnelde aanleg van twee omstreden oliepijpleidingen die onder zijn voorganger Barack Obama mede vanuit milieuoverwegingen waren afgeblazen.

La La Land genomineerd voor recordaantal Oscars

La La Land is de grote kanshebber op de Oscars dit jaar. De musical haalde veertien nominaties binnen, waarmee het nominatierecord van All about Eve en Titanic geevenaard werd. La La Land versloeg wel het musicalrecord dat in bezit was van Mary Poppins, met nominaties voor Emma Stone, Ryan Gosling, regisseur Damien Chazelle en maar liefst twee songs (Audition en City of stars).

Britse regering moet Brexit eerst voorleggen aan parlement

De Britse regering moet het parlement raadplegen bij het in werking laten treden van artikel-50. Dat heeft het Britse Supreme Court dinsdagochtend bepaald.

06-nummers raken op: grote schoonmaak onder inactieve nummers

Het aantal nieuwe 06-nummers in Nederland begint op te raken. Bijna 91 procent van de beschikbare mobiele nummers is vergeven. Daarom wil toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) grote schoonmaak houden onder eerder verstrekte nummers die niet meer in gebruik zijn.

Video van de dag

De Brexit is voorlopig nog geen feit, nu het Hooggerechtshof heeft bepaald dat premier May eerst toestemming van het parlement moet krijgen voor het in werking laten treden van artikel 50. Welke hobbels heeft May nog meer te nemen?

undefined

Vanavond op tv

Filmkenner René Mioch blikt in Jinek (NPO 1, 23.00 uur) vooruit op de Oscars en bij RTL Late Night (RTL 4, 22.30 uur) schijnt Jan Jaap van der Wal zijn licht op GroenLinks-lijsttrekker Jesse Klaver. Zin in een film? Kijk dan de voorspelbare, maar aardige komedie About a Boy (SBS 9, 20.30 uur) met Hugh Grant. Bekijk hier de rest van onze tv-tips.

Filmkenner Rene Mioch. Beeld anp
Filmkenner Rene Mioch.Beeld anp

Morgen in de krant

Inburgeringsbeleid faalt: 'Na bijna zes maanden begreep ik nog niks'

Het inburgeringssysteem faalt, vindt de Rekenkamer. Humam Al Akhras kreeg alle informatie in het Nederlands, niet handig als je taalles nog moet beginnen. (+)

Waarom spaarde commissie-Oosting Van der Steur?

Na de zoveelste onthulling in de 'bonnetjesaffaire' is een van de vele vragen op het Binnenhof: hoe kan het dat alweer nieuwe informatie opduikt in het slepende dossier van de Teevendeal? (+)

Vrije uitloop-boerderijen zoeken naar oplossingen ophokplicht

Als er deze week geen eind komt aan de ophokplicht, dreigen talloze boerenhun vrije-uitloopeieren te moeten verkopen als 'gewone'scharreleieren. En dat levert minder op. (+)

Schrijven over niet-perfect ouderschap: behoorlijk afgezaagd

Dus je hebt appelstroop in je haar, je kind ging zojuist in een zomerjasje de deur uit en daarover schrijf je nu een nonchalante nietperfectemoeder-column? Bitch, please. (+)

Plusteken achter een artikel?

Artikelen met een 'plus'-teken zijn vrij toegankelijk voor abonnees van de Volkskrant. Geen abonnee? Geen nood, hier kunt u de Volkskrant twee weken proberen voor slechts vijf euro. Zonder verplichtingen.

Bernie Ecclestone: de Trump van Formule 1

Bernie Ecclestone maakte van de Formule 1 een miljardenindustrie. Zonder ruzie geen goede deal, is zijn filosofie. Maandag werd de kleurrijke, kille en onvoorspelbare zakenman aan de kant geschoven. (+)

Aaf Brandt Corstius: Het zou kunnen dat Instagram luistert naar je gesprekken

Een vriendin van mij denkt dat haar Instagramaccount haar afluistert, want ze krijgt er vaak advertenties te zien die met haar persoonlijk leven te maken hebben. Zo vertelde ze een tijdlang al haar vrienden over haar nieuwe, hypermoderne sportschool en prompt kreeg ze advertenties van die sportschool op haar Instagram. Ik kreeg die advertenties ook. En ik had met haar gepraat. En ik had die sportschool zelf niet gegoogeld, schrijft Aaf Brandt Corstius. (+)

Bernie Ecclestone met zijn ex-vrouw Slavica en dochters Petra en Tamara (r). Beeld epa
Bernie Ecclestone met zijn ex-vrouw Slavica en dochters Petra en Tamara (r).Beeld epa
Meer over