Het jongensavontuur Yunoo krijgt vervolg bij mannen van AFAS

LISA SPIT

AMSTERDAM - Online huishoudboekje Yunoo is overgenomen door de grote leverancier van zakelijke software AFAS. Yunoo werd vorig jaar verkozen tot website van het jaar.

Het is snel gegaan met Yunoo. Tijdens een studieproject in 2008 richtten vier jongens uit Utrecht het bedrijfje Qash op. Een online huishoudboekje dat de financiën van gebruikers overzichtelijker moest maken. Het project werd zo goed ontvangen dat de jongens besloten het een vervolg te geven. Met behulp van investeerder Sanoma groeide Yunoo, de naam waaronder het bedrijf in 2009 verder ging, uit tot een groot succes met inmiddels meer dan tweehonderdduizend gebruikers.

Het bedrijf AFAS Software was vanaf dag één enthousiast over het project, maar Yunoo was toen in gesprek met Sanoma. Drie maanden geleden besloot Bas van de Veldt, directeur van AFAS Software, de oprichters nog eens te bellen en met hen om de tafel te gaan zitten.

'We ontdekten dat onze visie en dromen overeen kwamen. Hij vond het drie jaar geleden al een briljant concept. De overname kwam dan ook snel tot stand', zegt Kevin Voges, mede-oprichter van Yunoo.

'Wanneer we aan tafel zaten met een grote partij, kwam altijd de vraag: heel leuk zo'n jong bedrijf, maar zijn jullie er over vier jaar ook nog. Dat kunnen we nu met zekerheid bevestigen', zegt Voges verheugd.

'Door de overname kunnen we verder ontwikkelen. Zo komt er binnenkort een mobiele applicatie en wordt het ook mogelijk te begroten. AFAS heeft meer dan driehonderd medewerkers, beheert 1,3 miljoen loonstrookjes en is marktleider in belastingaangiften. Dit biedt enorm veel mogelijkheden.'

Een van de oprichters gaat het bedrijf verlaten om af te studeren en daarna een wereldreis te maken. De andere twaalf werknemers van Yunoo verhuizen naar Leusden en gaan verder onder de naam AFAS Personal. Over de kosten die zijn gemoeid met de overname wil Voges niets kwijt.

undefined

Meer over