'Het fileprobleem is in 3000 wel opgelost'

JEROEN PEN

In welke klas zit je?

Ik zit in groep acht van De Nassau in Groningen.

Wat zijn je hobby's?

Zwemmen en drummen. Ik zwem bijna elke zaterdag een wedstrijd. Ik ga heel snel, al win ik niet zo vaak. Drummen vind ik leuk omdat je heel hard met de stokjes kunt rammen. Even alles eruit. Ik drum vooral moderne muziek. Ik hou van moderne liedjes.

Noem er eens een?

Things We Lost in the Fire van Bastille. Waarover het gaat weet ik niet, want het is in het Engels. Maar de beat is gewoon cool. Wanneer een beat cool is? Nou, als hij moeilijk te drummen is. Deze probeer ik bijvoorbeeld vaak na te drummen, maar het is zo moeilijk dat het me nog niet echt lukt.

Krijg je zakgeld?

Ja, 1 euro, maar daar ben ik het niet mee eens. Ik wil meer, 2 euro. Met 2 euro per week kun je veel sneller sparen dan met 1 euro per week.

Naar welke films kijk je graag?

Actiefilms, The Hobbit bijvoorbeeld. Het is knap hoe die film is gemaakt, de beelden zijn heel mooi. De laatste Hobbit-film heb ik gezien, die was nog spannender dan de eerste.

In welke tijd zou je willen leven?

In de toekomst, in het jaar 3000. Dan zijn er geen auto's meer, of kunnen alle auto's vliegen. Waarom dat fijn zou zijn? Je staat nooit meer in de file. Het fileprobleem is in 3000 echt wel opgelost.

Wat is je dierbaarste bezit?

Mijn geld. Met geld kun je allemaal dingen kopen. Je geld is eigenlijk alles.

Wat is je grootste droom?

Dat ik in een wereld kan leven waar alles eetbaar is. Niet alles zou lekker moeten zijn in die wereld, want er moet ook nog gezond eten overblijven. Je zou wel goed moeten opletten wat je eet in zo'n wereld, anders word je dik.

Ben je gelukkig?

Ja, omdat school bestaat. Anders zou ik me elke dag vervelen.

Wat vind je het leukst aan jezelf?

Dat ik heel slim ben.

Wat vind je minder leuk aan jezelf?

Dat ik niet goed kan tekenen.

Hoe ziet je leven er over tien jaar uit?

Als ik 21 ben, studeer ik. Waarschijnlijk aan de universiteit. Ik denk dat ik dan minder met vrienden speel, want ik ben dan heel druk met werk en studie. Echt rustig zal ik het wel niet meer hebben, tegen die tijd.

undefined

Meer over