Herstelactie Fannie May leidt tot koersstijging

NEW YORK Een zeer slecht bedrijfsresultaat, een sombere toekomstverwachting en de aankondiging dat voor 6 miljard dollar aan nieuw kapitaal zal worden aangetrokken....

Na het sluiten van de Europese beurzen bleek dat het nieuws van Fannie May ook op een andere manier kon worden opgevat. Als het bedrijf inderdaad 6 miljard dollar weet binnen te harken, zal dat haar positie weer versterken. Het aandeel boekte uiteindelijk een winst van 8.9 procent.

Beursgraadmeter Dow Jones sloot dinsdag 0,4 procent hoger op 13.020,83 punten. De breder samengestelde bedrijvenindex S & P 500 boekte eveneens winst; 0,77 procent tot 1.418,26 punten. Technologie-index Nasdaq groeide met 0,78 procent, tot 2.483,31 punten.

EXXON De nieuwe recordprijs voor een vat olie (122 dollar voor een vat verhandeld in New York) zorgde voor koersstijgingen van energiebedrijven. Exxon Mobil en Chevron zagen hun waarde toenemen, net als 10 andere van de 36 bedrijven in de Amerikaanse energiesector, zo telde de nieuwsdienst Bloomberg. Luchtvaartbedrijf UAL leed juist onder stijgende olieprijs. Zakenbank Goldman Sachs meent dat de olieprijs kan oplopen tot 200 dollar per vat.

Meer over