Heracles wint na negen duels zonder zege eindelijk weer eens

Heracles Almelo heeft na bijna drie maanden weer gewonnen in de eredivisie. In de Gelredome maakte de ploeg van trainer John Stegeman tegen Vitesse zondag een einde aan een reeks van negen wedstrijden zonder zege: 1-2.

Redactie
null Beeld anp
Beeld anp

Tot de wedstrijd tegen Vitesse behaalde Heracles de enige overwinning in de competitie op 14 augustus tegen Willem II. Daarna speelden de Almeloërs vijf keer gelijk en werd vier keer verloren.

Tegen Vitesse gebeurde er voor rust vrij weinig. De tweede helft was wel vermakelijk. Beide ploegen kregen kansen. Vitesse opende in de 57ste minuut de score. Op aangeven van Milot Rashica maakte Ricky van Wolfswinkel zijn zevende doelpunt van dit seizoen.

Heracles richtte zich op en Brahim Darri maakte vier minuten na de treffer van Vitesse gelijk. De aanvaller schoot de bal van grote afstand op schitterende wijze in de kruising. Het zevende gelijke spel van de competitie leek aanstaande, maar Heracles kreeg een kwartier voor tijd een strafschop na een lichte overtreding van Guram Kashia op Brandley Kuwas. Samuel Armenteros benutte de penalty, waarna Heracles de voorsprong met succes verdedigde.

Afstand van onderste plaatsen

Heracles neemt door de eerste zege buiten het eigen stadion een klein beetje afstand van de onderste plaatsen. Met twaalf punten uit twaalf wedstrijden staat de club op de twaalfde plaats. Vitesse, dat nu al vier duels op rij niet heeft gewonnen, heeft drie punten meer en is negende.

Meer over