Heracles schakelt Groningen uit na doelpuntrijke verlenging

Heracles Almelo kan een sterk seizoen nog steeds bekronen met een ticket voor Europees voetbal in het volgende voetbaljaar. Het elftal van John Stegeman schakelde zondag FC Groningen uit in de halve finales van de play-offs. De thuisploeg verzekerde zich in blessuretijd van de reguliere speeltijd van een verlenging (2-1) en sloeg vervolgens toe (5-1).

Redactie
Paul Gladon scoort de 2-1 voor Heracles. Beeld anp
Paul Gladon scoort de 2-1 voor Heracles.Beeld anp

FC Groningen leek lang op weg naar een plaats in de finale van de play-offs. De bekerwinnaar van vorig seizoen klopte Heracles donderdag voor eigen publiek met 2-1 en had dus voldoende een gelijkspel (1-1). Paul Gladon bezorgde de thuisclub in de 92e minuut echter een verlenging (2-1). In de extra tijd drukten Wout Weghorst, Brahim Darri en Joey Pelupessy het krachtsverschil tussen beide ploegen wel in doelpunten uit.

FC Groningen werd een uur lang overeind gehouden door Sergio Padt. De doelman reageerde uitstekend op doelpogingen van Darri, Robin Gosens, Thomas Bruns en Weghorst. Hij had geluk dat een inzet van Pelupessy op de paal belandde. De dubbele ontmoeting leek beslist toen Albert Rusnák de bezoekers in de 63e minuut naar 0-1 schoot uit een counter. Ramon Zomer maakte in de 83e minuut echter gelijk. Met de treffer in blessuretijd van Gladon was het verzet van FC Groningen al voor een groot deel gebroken.

Met enige geluk overleefden de bezoekers nog het eerste deel van de verlenging. Daarna sloeg Heracles met drie doelpunten hard toe. Zo kreeg trainer Erwin van de Looi niet het afscheid waarop hij hoopte bij FC Groningen. De coach werd na opmerkingen over de arbitrale leiding ook nog eens naar de tribune verwezen.

Wout Weghorst viert de 3-1 met supporters van Heracles. Beeld anp
Wout Weghorst viert de 3-1 met supporters van Heracles.Beeld anp
Meer over