Update

Heracles ontsnapt uit degradatiezone na kraker in Dordt

FC Dordrecht wankelt na de nederlaag voor eigen publiek tegen concurrent Heracles Almelo (2-3) op de rand van degradatie uit de eredivisie. Met nog vijf wedstrijden te gaan staat de hekkensluiter acht punten achter op Go Ahead Eagles, dat zondag nog uitspeelt tegen SC Cambuur. Heracles blijft door de zege boven de degradatiestreep op de vijftiende plaats met twee punten meer dan NAC, dat gelijkspeelde bij sc Heerenveen (0-0).

null Beeld anp
Beeld anp

Heracles startte aanvallend en kreeg via onder anderen Brahim Darri direct goede mogelijkheden op de openingstreffer. Het duurde uiteindelijk acht minuten voordat FC Dordrecht de bal uit het net moest halen. Een voorzet van Denni Avdic werd nog uitverdedigd, maar Bryan Linssen schoot de afvallende bal direct uit de lucht binnen: 0-1.

De bezoekers hadden twee minuten later op 0-2 moeten komen, maar Linssen liet na het geklungel in de Dordtse defensie af te straffen. Hij pakte de bal af na een misverstand tussen doelman Filip Kurto en zijn verdediging en twijfelde tussen zelf schieten en afleggen. Toen hij voor de tweede optie had gekozen was er al een verdediger bij Wout Weghorst gearriveerd.

De gelijkmaker van Dordt kwam na ruim een kwartier minuten volledig uit de lucht vallen. Vrij voor de keeper gezet door Jeffry Fortes schoot Everon Pisas de bal beheerst langs doelman Bram Castro.

Dordrecht had het vertrouwen in een goede afloop daarmee opeens hervonden, want de ploeg ging direct op jacht naar de 2-1 en kreeg die vijf minuten na de gelijkmaker ook. Pisas gaf vanaf de linkerflank voor op Joris van Overeem, die de bal vanaf de rand van het strafschopgebied in de hoek plaatste.

Halverwege de tweede helft maakten de Almeloërs gelijk. Weghorst schoot raak op aangeven van Linssen. Een vanaf dat moment herboren Heracles pakte vijf minuten voor tijd ook nog de overwinning. Weghorst draaide knap weg bij zijn tegenstander en gaf Linssen de gelegenheid de winnende goal binnen te schieten.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over