Heracles is onmachtig Twente de baas

De malaise bij FC Twente houdt onverminderd aan. De ploeg van de geplaagde trainer Alfred Schreuder ging ook zaterdag in de beladen derby tegen Heracles Almelo onderuit: 2-0. Daardoor staat de landskampioen van 2010 na vier duels nog altijd op slechts één punt. Heracles daarentegen beleeft met de derde zege op rij een prima start van de competitie.

null Beeld anp
Beeld anp

Uiteraard waren de ogen van de verdedigers van FC Twente vooral gericht op Oussama Tannane, de man die vorige week in de uitwedstrijd tegen SC Cambuur vier keer tot scoren kwam in de eerste helft (1-6). De bezoekers moesten de verrassende topscorer van de eredivisie afstoppen zonder Robbert Schilder. De verdediger ontbrak in Almelo door een liesblessure.

Tannane was weer bij vlagen ongrijpbaar voor de defensie van FC Twente waarin met name nieuwkomer Jeroen van der Lely het moeilijk had aan de linkerkant. Met zijn doelgerichte pogingen had de gretige aanvaller voor de rust echter geen succes.

Bij het aandringende Heracles was Iliass Bel Hassani eveneens op dreef. Kort na een ferme kopbal van ploeggenoot Mike te Wierik (net over de lat) ging hij op avontuur. De uithaal van Bel Hassani leek niet onhoudbaar, ware het niet dat het schot door een speler van FC Twente iets van richting werd veranderd: 1-0.

Na ruim een half uur was Bel Hassani dicht bij 2-0 (naast). Tannane was de aangever en dat was hij ook vlak voor rust bij een kans voor Thomas Bruns. Doelman Marsman redde bekwaam. Het fletse FC Twente kon er heel weinig tegenover stellen.

Na de rust bleef Heracles de betere ploeg. De thuisclub verzuimde echter aanvankelijk de tweede treffer te maken. Bel Hassani miste een opgelegde kans na uitstekend werk van Brahim Darri, maar een kwartier voor tijd maakte de ongehinderde Wout Weghorst er alsnog 2-0 van. Daarna kon het feest in Almelo echt beginnen. Voor Heracles was het de eerste thuiszege op de aartsrivaal sinds augustus 2006.

Meer over