Heracles en Utrecht bewaren het beste voor het laatst

Heracles Almelo en FC Utrecht hebben een saaie ontmoeting met een gelijkspel afgesloten (1-1). In een wedstrijd met weinig kansen troffen beide ploegen in de slotfase doel.

null Beeld anp
Beeld anp

Het was niet verwonderlijk dat de clubs zonder doelpunten de rust in gingen in Almelo. Niet verliezen leek voor beide teams belangrijker dan winnen. Bryan Linssen schoot namens de thuisclub in redelijk kansrijke positie naast. Edouard Duplan slaagde er niet in de enige mogelijkheid van FC Utrecht in de eerste helft te benutten.

Het elftal van trainer Rob Alflen is inmiddels wel gewend aan een tussenstand zonder doelpunten halverwege. Het was alweer de veertiende keer dit seizoen dat FC Utrecht de eerste helft van een competitiewedstrijd met 0-0 afsloot. Een dergelijke stand vloekt met de doelstelling die de club in het begin van het seizoen herhaaldelijk formuleerde.

FC Utrecht wil het publiek zo graag met aanvallend en spectaculair voetbal vermaken. Heracles was geen schim van de ploeg die vorige week Feyenoord verraste (2-0). Het publiek vroeg vooral in de tweede helft om meer spektakel. De fans veerden even op toen Brahim Darri door Mark-Jan Fledderus in kansrijke positie werd gebracht. De aanvaller schoot echter gehaast naast.

Trainer John Stegeman probeerde met het inbrengen van Simon Cziommer en Denni Avdic een beslissing te forceren. Uitgerekend die spelers speelden een hoofdrol bij de openingstreffer van de thuisploeg. Cziommer gaf de bal na 76 minuten zo nauwkeurig voor dat Avdic de bal voor het inkoppen had (1-0). Het antwoord van FC Utrecht liet slechts vier minuten op zich wachten. Sébastien Haller, gehuurd van Auxerre en vorige week goed voor vier doelpunten tegen FC Dordrecht, bewees opnieuw zijn waarde voor zijn nieuwe club (1-1).

Na de tweede gele kaart van Jeroen Veldmate in de 83ste minuut dacht FC Utrecht nog even aan een overwinning. Verder dan mislukte doelpogingen van Ramon Leeuwin en Yassin Ayoub kwamen de bezoekers niet.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over