Hele weekeinde feest op Museumplein Amsterdam

Het Museumplein in Amsterdam staat het hele weekeinde in het teken van kunst en cultuur. Met het eerste Museumpleinweekend vieren het Rijksmuseum, het Van Gogh Museum en het Stedelijk Museum dat ze weer open zijn. Ook het Koninklijk Concertgebouw en het Koninklijk Concertgebouworkest doen mee.

Een frisbeeënde Museumpleinbezoeker afgelopen dinsdag. Beeld anp
Een frisbeeënde Museumpleinbezoeker afgelopen dinsdag.Beeld anp

Toeschouwers kunnen op zaterdagmiddag een dansvoorstelling zien onder de luifel van het Stedelijk Museum. Op het buitenpodium bij het Van Gogh Museum kan het publiek meezingen met liedjes uit de schoolmusical Waar is Vincent?.

Gratis tuinrondleidingen
Het Van Gogh Museum is zaterdag tot middernacht geopend, net als de tuinen van het Rijksmuseum waarin twaalf monumentale sculpturen van de beroemde Britse beeldhouwer Henry Moore staan. Het museum biedt het hele weekeinde gratis tuinrondleidingen aan.

Het Concertgebouw houdt verder gratis rondleidingen. Zondag staat op het Museumplein een groot scherm waarop het openluchtconcert te zien is dat het Concertgebouworkest op dat moment in São Paulo geeft. 's Avonds treedt het pianoduo Katia en Marielle Labèque op in de Grote Zaal en ook dat concert is via het scherm te volgen.

Meer over