Column

Heerlijk, die reuring rond een kapsel

Wanneer is haar zo blond dat je het een politieke lading zou kunnen geven? En hoe kun je je haar nog meer tot topic maken?

Aaf Brandt Corstius
null Beeld anp
Beeld anp

Het was de week van Sylvana Simons, over wie wij in de sterrenrubriek verder geen uitspraken willen doen, omdat a) zij besproken dient te worden in Den Haag Vandaag en b) er al te veel uitspraken over haar gedaan zijn.

Mogen we dan op een andere ster wijzen die, hoe noem je dat, met een rassenkwestie zit? Taylor Swift. Zij zit met het volgende probleem: de neonazi's hebben zich haar toegeëigend.

De blauwogige Swift, die met de jaren ook almaar platinablonder wordt - wat vast niet helpt als je geen ongewilde eenzijdige vriendschappen met neonazi's wilt -, heeft nog nooit een politieke uitspraak gedaan. Ze is meer een one issuepartij tegen Apple Music.

undefined

Toch menen de neo's dat zij een van hen is. Andrew Anglin van het neonaziblog The Daily Stormer verklaarde aan het blad Broadly: 'Het is een bewezen feit dat Taylor Swift in het geheim een nazi is. Ze wacht alleen op het moment dat Donald Trump aan de macht komt en het veilig is om haar arische plannen bekend te maken.'

Het nog vreemdere aan dit verhaal is dat de neonazigemeenschap naar verluidt Taylor Swift opmerkte als mogelijke geestelijk leidster toen een Amerikaanse Pinterestgebruikster genaamd @poopcutie op een dag besloot om voor de grap foto's van Swift op Pinterest te zetten met citaten van Hitler erbij. ('Do not compare yourself to others. If you do so, you are insulting yourself.') Maar dan ondertekend met: Taylor Swift.

Dat vrij onkomische grapje is er nu op uitgelopen dat de neonazi's Swift hebben uitgeroepen tot hun 'arische godin'. We wachten op een uitspraak van Swift. Misschien kan ze bij Denk.

Taylor Swift, die door sommige neonazi's wordt gezien als een 'arische godin'. Beeld epa
Taylor Swift, die door sommige neonazi's wordt gezien als een 'arische godin'.Beeld epa

'Reuring rond kapsel'

En we kunnen er weer niet omheen, de prachtige kopjes op de Privépagina van De Telegraaf. De mooiste van deze week: 'Leontine lacht om reuring rond kapsel.' Het woord 'reuring' alleen al is zo fraai, en dan in combinatie met 'kapsel': heerlijk.

Het volgende is het geval: Leontine (Borsato, uiteraard) is sinds een tijdje aan het experimenteren met heur haar. Ze had altijd van dat platgestreken BN'ers-haar, gewoon koperblondgeverfd haar, waar elk leven uit gestijltangd was, maar sinds een tijdje viel het uw sterrenkijker al op dat Leontine daar klaar mee was.

Tijdens het tv-programma Maestro was ze almaar te zien met een woest krullenkapsel in de kleur rood-meets-ebbenhout, en enkele weken geleden verscheen zij op de première van de musical Sky met iets wat alleen maar te beschrijven was als 'een ontplofte bob'. Denk: Chazia Mourali met een heel sterke föhn. Kort daarna veranderde ze haar haar wéér: terug naar een ingetogen, steil kapseltje. Voor de lol twitterde Borsato zelf: 'Te koop: rode krullenpruik, maar paar maanden gedragen en goed verzorgd met goede shampoo en conditioner.'

Sindsdien heeft half Nederland het over Leontine Borsato's haar - vaak in termen als 'plofkip' - maar daar lacht ze om, meldt De Telegraaf. En het levert haar uren conversatie op met Leco, haar vaste kapper en confidante. 'Samen met Leco heb ik het er ook vaak over, de laatste tijd. Dat een knipbeurt zo veel mensen zo lang plezier kan geven, vinden we fantastisch. Hij heeft in elk geval eer van zijn werk.' Wat een positieve manier om met reuring om te gaan.

Het veelbesproken kapsel van Leontien Borsato. Beeld anp
Het veelbesproken kapsel van Leontien Borsato.Beeld anp
Meer over