NieuwsHarry en Meghan

Harry en Meghan doen Britse tabloids in de ban middels woedende brief

Harry en Meghan hebben de vier grootste tabloids van het Verenigd Koninkrijk in de ban gedaan. Op geen enkele wijze zullen ze meer samenwerken met The Sun, de Daily Mail, de Daily Mirror en de Daily Express.

Patrick van IJzendoorn
Harry en Meghan zijn klaar met vier Britse tabloids. Beeld AP
Harry en Meghan zijn klaar met vier Britse tabloids.Beeld AP

Zelfs telefoontjes aan persvoorlichters om informatie zullen voortaan onbeantwoord blijven. Dat hebben de twee in een woedende brief laten weten.

De aankondiging komt enkele weken nadat het duo afscheid nam van het Britse koningshuis. Deze herwonnen vrijheid betekent dat er geen verplichting meer is om de pers behulpzaam te zijn. Volgens de twee is een deel van de Britse pers te sensatiebelust, uit op winstbejag en niet waarheidsgetrouw.

‘Deze manier van handelen gaat ten koste van mensen en heeft gevolgen voor alle hoeken van de samenleving,’ staat in de brief, die is verstuurd naar de hoofdredacties van de vier genoemde kranten. De Daily Star ontbreekt opvallend genoeg.

Harry en Meghan zullen nog wel samenwerken met andere media en met jonge, opkomende mediabedrijven die bereid zijn aandacht te schenken aan zaken die zij belangrijk vinden. In de brief benadrukken ze dat ze best tegen kritiek kunnen, maar niet tegen onwaarheden.

De twee wonen tegenwoordig met hun zoontje Archie in een 9 miljoen euro kostende, paparazzibestendige villa in Los Angeles. Prins Harry veroorzaakte vorige week ophef door in een podcast, Declassified, te beweren dat het er met de coronacrisis in zijn vaderland beter voorstaat dan ‘sommige media’ hun lezers doen geloven.

Nu zelfs de pubs dicht zijn, raakt Londen van de ernst doordrongen
Londen komt tot stilstand. Hamster niet, smeekt Premier Johnson in de hoop op een Blitz-spirit.

Boris Johnson dacht dat zijn land het als Superman wel zou gaan redden in de coronacrisis
Boris Johnson heeft in de beginfase van de corona-epidemie vijf crisisberaden van het Britse kabinet gemist. Ook heeft de Britse premier waarschuwingen van wetenschappers over het virus naast zich neergelegd en negeerde hij de roep om beschermende kleding voor zorgmedewerkers.

Meer over